Stockholmsbörsen har inlett stigande på torsdagen. Utvecklingen är något bättre än den som ses på storbörserna i Europa.

Efter cirka 40 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,58 procent och har sedan dess stabiliserats kring +0,40 vid 12.45-tiden.

Största vinnaren på torsdagens börs är spelföretaget Evolution Gaming som initialt sköt i väg 17,8 procent för att i skrivande stund handlas upp över 23 procent. Tokrusningen kommer efter bolagets rapport som i mångt och mycket låg i linje med analytikernas förväntningar, men som ger indikationer på en stark start för årets andra kvartal. Under dagen har Carnegie höjt rekommendation till köp från tidigare behåll medan SEB lagt till aktien på storbankens köplista.

ANNONS
ANNONS

En annan vinnare på torsdagen är bolagen Leo Vegas och Sportamore som rusade 8,5 respektive 8,4 procent efter en dryg halvtimmes handel med industrijätten ABB steg 4,1 procent.

(OBS! Siffrorna nedan är tagna efter 40 minuters handel på torsdagen.)

Aktie Kursförändring Kommentar
Evolution Gaming 17,8% Resultat i linje med förväntningar, starkare mot slutet av kvartalet och bra start på andra kvartalet
LeoVegas 8,5% Presenterar nya finansiella mål
Sportamore 8,4% Ökar omsättning men minskar vinsten
ABB 4,1% Resultat och orderingång bättre än väntat
Nibe 2,2% DNB höjer till köp (behåll)
Castellum 0,9% Pareto höjer till köp (behåll)
AstraZeneca −0,3% Tagrisso får godkännande i USA