Dagens PS

Aktiespararnas experter tipsar om fyra favoriter

IT
Aktiespararnas expertanalytiker pekar ut varsin favoritaktie efter den gångna rapportsäsongen (Foto: Unsplash)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 05 mars 2024Publicerad: 05 mars 2024

Dammet från årets första rapportsäsong har lagt sig. Då passar Aktiespararnas expert-analytiker på att peka ut varsin aktie som ser intressant ut för resten av 2024.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med Q4-rapporterna i ryggen vet vi lite mer kring hur börsbolagen ser på marknadsläget just nu och framåt.

Väljer en Leif GW Persson-favorit

Det har fått Aktiespararnas analytiker att utmana sig själva och välja ut varsin favorit för resterande börsdagar av året.

Den första aktien som gillas är ett bolag som även Dagens PS skrivit en del om och som självaste Leif GW Persson stoppat i aktieportföljen. Det handlar om Torsten Janssons New Wave (börskurs New Wave).

Robert Andersson på Aktiespararna ser ett motiverat värde på 153 kronor per aktie och ger omdömet:

“Aktien har under de senaste månaderna gått mycket starkt men vi tror att det finns något mer att ge då aktien bör belönas med en lägre riskpremie efter de senaste årens operationella framgångar.”

Experten Jan Lindroth tycker däremot att Tele2 (börskurs Tele2) ser intressant ut. Aktien fick precis en ny fransk huvudägare i och med att tidigare huvudägaren Kinnevik nu skiftat ut hela sitt innehav i telekombolaget. Lindroth tycker att det ger ett “spännande läge” i aktien tillsammans med det besparingsprogram som annonserats.

ANNONS

Senaste nytt

Gillar offensiven

ANNONS

Den tredje aktien som gillas av Aktiespararnas analytiker Christofer Anderson är bredbandsoperatören Banhof (börskurs Banhof). Att aktien handlas nära sina rekordnivåer avskräcker inte Andersson som skriver:

“Medan flera konkurrenter kämpar med ökade kostnader och att behålla nuvarande kunder har Bahnhof ett gyllene läge att använda sina starka finanser”.

Slutligen lyfts också en av börsens svenska storbanker fram som attraktiv. Det handlar om Handelsbanken (börskurs Handelsbanken) där analytikern Hans-Olov Andersson ser positivt på de nya vindar som blåser med den nya bank vd:en Michael Greens tillträde:

“Med tanke på att aktien tidigare har varit sektorns mest blankade och att värderingen av rörelsen är lägst på den svenska marknaden finns här en fortsatt tydlig uppsida”, resonerar Andersson som tillägger att han gillar den offensiva bild av Handelsbanken som nu tonar fram.

Läs mer:

Torsten Jansson avslöjar egna aktieportföljen

Aktiespararna säljstämplar Academedia

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS