Börsen straffar Microsoft-aktien, som rasade med nästan 5 procent i efterhandeln på tisdagen trots en relativt stark rapport.

ANNONS

Trots att många passade på att tanka techaktier under måndagens nedgång så fortsatte sektorn ner på tisdagen.

Techjättarna rapporterar framöver

Trots det rapporterade Microsoft ett resultat som var bättre än väntat efter börsens stängning i tisdags, skriver CNBC.

Företaget förväntar sig intäkter på mellan 48,5 miljarder dollar och 49,3 miljarder under det tredje kvartalet, vilket överträffar Refinitiv-förväntningarna på 48,23 miljarder dollar. Bolaget förväntar sig även att rörelsemarginalerna för helåret kommer att öka något.

Tesla redovisar sitt resultat på onsdag, Apple på torsdag följt av Amazon, Meta och Alphabet nästa vecka. Samtliga aktier har fallit mellan 9 procent och 15 procent hittills i år.

Microsoft-aktien föll nästan 5 procent på tisdagen i efterhandeln trots att både intäkter och vinstberäkningar slogs.

Flyr riskfyllda områden

Enligt Lo Toney, managing partner på investmentbolaget Plexo Capital, flyr investerare nu bort från från riskfyllda områden när höjda räntor kryper allt närmare.

”De flyttar vanligtvis över till andra sektorer som drar nytta av stigande räntor som finans och försäkring,” säger han.

”Vad vi ser är att hög ränta verkligen straffar tillväxtaktierna, i synnerhet teknikaktierna.”

De techbolag som är mest utsatta är de som har handlat på tillväxt snarare än lönsamhet, menar Lo Toney vidare och förklarar att de största namnen inom teknik kommer fortsätta att prestera oavsett ekonomiska förhållanden eftersom deras produkter är mer motståndskraftiga mot inflations- och recessionstryck.

ANNONS
ANNONS

Kursrasen i techsektorn har fått många investerare att tanka techbolag i sina börsportföljer på sistone. Men strateger räknar med fortsatta försäljningar av techaktier de närmaste tiden och manar investerare att vara försiktiga och inte dra för långtgående slutsatser av måndagens enorma börsvändning.

”Jag tycker att den här volatiliteten är oroande”, säger BlackRocks Rick Rieder till CNBC och förväntar sig att börsen fortsätter vara skakig flera månader till.

Läs även: Techjättarna slår rekord i uppköp [Dagens PS]