Dagens PS

Morgan Stanley hissar tio asiatiska aktier

Kina
Aktier i Fastlandskina och i Hongkong handlas nu i en utsträckning av utländska fondförvaltare som inte setts på fem år. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 jan. 2022Publicerad: 12 jan. 2022

Morgan Stanley överviktar tio asiatiska aktier som bankjätten är övertygad om kommer att generera rejäla utdelningar till sina ägare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under de närmaste månaderna kan ägarna till de tio asiatiska aktier som Morgan Stanley nu lyfter fram glädjas åt en god direktavkastning – om prognoserna för respektive bolag slår in.

Men enligt bankens börsproffs rör det sig om säkra kort vad det gäller utdelningstillväxt, berättar CNBC.

China State Construction Engineering är ett av bolagen på Morgan Stanleys heta aktielista. Där är förväntan på bolaget en 10-procentig vinsttillväxt en bit in på 2022.

Direktavkastningen till investerare beräknas bli 4,8 procent i år, vilket uppges vara en direktavkastning som är något högre än i fjol då den enligt artikeln låg på 4,1 procent.

Cementjätte lyfts fram

Den kinesiska banken Industrial Bank Co attraherar också analytikerna på Morgan Stanley, som tror att direktavkastningen från banken stiger till 5 procent i år. I fjol låg den på 4,1 procent.

Där till får Kinas största cementbolag, China National Building Material, tipset. Här spår analytikerna bland annat ett “väsentligt” bättre resultat i år, samtidigt som nettoskulden minskar, berättar CNBC.

Direktavkastningen väntas bli 7,7 procent mot fjolårets 5,8 procent.

ANNONS

Övriga aktier som åtnjuter Morgan Stanleys förtroende, med tacksamma utdelningar till sina aktieägare, är den kinesiska gasdistributören Kunlun Energy (dotterbolag till PetroChina), Shanghai Pharmaceutical, australiska fastighetskoncernen Dexus, fastighetsutvecklaren Stockland, sydkoreanska ståltillverkaren Posco, KB Financial och Gail (Indien).

Läs även: Analytiker tror på fortsatt tjurmarknad

Läs mer: Credit Suisse: Fyra starka gröna aktier

Läs också: Här är börsens vinnare och förlorare

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS