Bolaget har fått rejäl revansch efter ett tungt magplask för nio år sedan.

ANNONS

Dagens Industri berättar att diabetesbolaget Diamyd åter är på banan. Och det med besked.

Aktien uppges ha rusat med över 1 100 procent på tre år och storägaren Anders Essen-Möller, tillika grundare, är förstås glad.

”Bioteknik är hög risk men det ser ut som att det här faktiskt kommer att fungera”, säger han till tidningen som berättar att Anders Essen-Möller sitter på 10,7 miljoner aktier i Diamyd, en post som enligt artikeln i dag är värd knappt 400 miljoner kronor.

Nästan hela börsvärdet gick upp i rök

För drygt nio år sedan var det inte lika muntert. Hela 80 procent av diabetesbolagets dåvarande börsvärde på 3,5 miljarder kronor försvann på en dag sedan en hårt investerad diabetesstudie fallerat.

Det var den 9 maj 2011 och Diamyd hade, enligt Di, satsat 17 års forskning och 500 miljoner kronor på fas III-studien.

”Efter kraschen delade vi ut det mesta av kassan men behöll en balansräkning på 50 miljoner och så började vi om”, minns Anders Essen-Möller.

Och i dag har bolaget alltså stark medvind med diabetesvaccinet Diamyd, framgår det, vilket bäddat för det fantastiska kurslyftet i aktien.

ANNONS
ANNONS

I slutet av september ska Diamyd presentera sin fas II-studie, uppger Di och Anders Essen-Möller är inte otrolig, säger han, för att besvikelsen 2011 ska upprepas.

”Nej, det är jag inte.”

Läs hela artikeln.