Efter tre långa år av förseningar och pandemi är världens största kryssningfartyg Wonder of the Seas äntligen redo att kryssa iväg. Den fjärde mars går jungfrufärden från Fort Lauderdale i Florida, USA mot Karibien, skriver CNN Travel.

ANNONS
Wonder of the Seas
Wonder of the Seas har arton däck och har en kapacitet för 6988 passagerare. (Bild: Royal Caribbean)

Ett flytande nöjespalats

Världens största kryssningsfartyg heter numera Wonder of the Seas och är ett flytande nöjespalats om arton däck på 1188 fot.

Fartyget som levererades för en månad sedan är rederiet Royal Caribbeans femte och nyaste i flottan och har en kapacitet för 6988 gäster och 2300 besättningsmedlemmar.

En storsatsning och ett underverk som låtit vänta på sig.

I och med premiärturen den 4 mars, kan man sätta punkt för tre produktionsår som kantats av en rad förseningar. Samtidigt har en hel bransch lamslagits av pandemin.

Wonder of the Seas
Goda möjligheter till underhållning. (Bild: Royal Caribbean)

Extraordniär upplevelse

På rederiet Royal Caribbean International är förväntningarna höga och glädjen stor när man äntligen får presentera det spektakulära kryssningsfartyget för gäster världen över.

”Från planering till leverans har vi använt vår expertis på Royal Caribbean, samt införlivat våra gästers förslag och feedback för att skapa något verkligt imponerande”, säger Mark Tamis,  vice vd för hotellverksamhet på Royal Caribbean International till CNN Travel.

ANNONS
ANNONS

Och nog är det imponerande.

Fartyget som byggt på Chantiers de l’Atlantique-varvet i Saint-Nazaire i Frankrike består av åtta olika sektioner med teman som bland annat inkluderar mer än 20 000 växter, en gigantisk skärm för filmvisning vid poolen och den ”högsta rutschkanan till sjöss”.

”Vi har alltid varit stolta över att erbjuda gästerna de bästa och mest innovativa fartygen för att ge dem en verkligt extraordinär upplevelse. Wonder of the Seas förkroppsligar allt detta”, säger Mark Tamis till CNN Travel.

Fritt fram för fullt vaccinerade

Från och med januari i år lättades restriktionerna för ett stort antal kryssningsfartyg och blev valfria. Detta efter ett tufft avslut på 2021 där omicron drev upp risknivåerna.

Royal Caribbean  har det bland annat inneburit att man fått pausa verksamheten på några av sina fartyg. Däribland Symphony of the Seas och Serenade of the Seas.

I dagsläget har folkhälsomyndigheten i USA, Center for Disease Control and Prevention, sänkt risknivåerna en fyra till en trea. Det innebär i praktiken att det allmänna rådet nu är att man åter igen får resa om man är fullt vaccinerad.

ANNONS
ANNONS

På Royal Caribbean kräver man i sin tur att alla gäster från 12 år och uppåt är fullt vaccinerade. Passagerare som fyllt två år måste lämna in ett negativt covidtest innan de kliver ombord.

Samtliga gäster från två år och uppåt måste även bära munskydd i de flesta offentliga utrymmena inomhus.

När den allra första resan går av stapeln den 4 mars i år kommer Wonder of the Seas inledningsvis trafikera Fort Lauderdale i Florida, till Karibien, för att sedan kryssa i västra Medelhavet från Barcelona och Rom i maj.

Läs även: Superår för yachtleveranser – 2022 når nya höjder [Dagens PS]