Nu har du möjlighet att slå till på en arkitektritad villa med bästa läge i Saltsjöbaden. Med adress Saltsjöpromenaden förstår man genast att villan ligger ett stenkast från vattnet och Saltsjön.

ANNONS

Huset syns regelbundet i serien Solsidan då grusbanorna inte ligger långt därifrån. Tankarna far lätt till en strandvilla i Malibu, med sina stora fönsterpartier och utsikt över hotellviken.

Arkitekten Yngve Tegner ritade och lät bygga huset åt sig själv 1979. Han lät även anlägga den vackra trädgården som renoverades runt år 2000.

Brygga med båtplats

Trots en boyta på 230 kvadratmeter är detta inget hus för den stora familjen då det bara finns tre sovrum. Den öppna planlösningen passar dock utmärkt för sociala aktiviteter. En stor uteplats i anslutning till kök och vardagsrum skapar ett extra rum sommartid och på tomten finns även ett orangeri för svalare kvällar.

Villa med utsikt över hotellviken i Saltsjöbaden
Till fastigheten hör en brygga med plats för flera båtar som delas med grannen. (Foto: Wrede)

Till fastigheten hör en brygga med plats för flera båtar som delas med grannen. Bryggan och vattenområdet arrenderas av kommunen.

Utsikt över vattnet
Stora fönsterpartier med utsikt över vattnet. (Foto: Wrede)

En extra bonus med det här fina läget är närheten till restaurang Holmen på andra sidan av viken. Det är så nära att det går att simma om man blir tvungen att lämna båten. Bredvid den så kallade restaurangholmen ligger också de klassiska badhusen i trä, som erbjuder nakenbad för både damer och herrar- dock åtskilda.

ANNONS
ANNONS
Uteplats med sjöglimt
Stor uteplats i anslutning till kök och vardagsrum skapar ett extra rum sommartid. (Foto: Wrede)
Orangeri på tomten
På tomten finns även ett orangeri för svalare kvällar. (Foto: Wrede)
Villa med utsikt över hotellviken i Saltsjöbaden
Arkitekten Yngve Tegner ritade och lät bygga huset åt sig själv 1979. (Foto: Wrede)

Läs mer: Dramatiskt läge i Saltsjöbaden [Dagens PS]