Den här veckans drömboende har ett lika sällsynt som slående vackert läge vid Edsviken. Välkommen hem till Loviseberg, en kunglig miljö med storslagen tomt och hänförande utsikt över Ulriksdals Slott.

ANNONS
Slott
En lika charmig som välbevarad tvåplansvilla. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

Välbevarad tjänstebostad

Ett stenkast från Danderyd och Stocksundsbron hittar du den här charmiga tvåplansvillan om åtta rum, med en naturskön vy över Ulriksdals Slott.

En välbevarad tjänstebostad från 1910 som under 1975 styckades av från gården Loviseberg. Den senare anlagd av familjen som även innehaft arrendenderätten sedan 1860-talet.

Här bor du minst sagt kungligt i en slottspark omgiven av storslagna 1800-talsvillor, som i stor utsträckning har historisk arrenderätt då marken ingår i H.M. Konungens dispositionsrätt.

Goda solchanser

Utöver huvudfastigheten innefattar ägorna en tomtarea på 7850 kvadrat, med en härlig veranda som vetter mot vattnet, gästhus och lekstuga.

Här har mycket hänsyn tagits till omgivningarna vilket förklarar både husets och verandans placering, då målbilden på Karl XV:s tid var att njuta av solens strålar.

Nedanför den sluttande trädgården finner du egendomens delade brygga som garanterar episka solnedgångar. En naturupplevelse med guldkant som enligt mäklaren kan bli din för 33 000 000 miljoner.

ANNONS
ANNONS
Ulriksdals Slott
På 1850-talet hade Prins Karl stora planer för området. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

Kungligt område

Det var under 1850-talet som Ulriksdals Slott blev föremål för det sociala livet i Prins Karls kretsar. Prinsen, sedemera Karl XV, visade sig dessutom ha stora planer för området.

Av det skälet anlitades arkitekten Fredrik Wilhelm Scholander. I modern tid har marken sedan styckats av i tre delar, vilket resulterat i den vackra fastighet vi idag ser, liksom omgivande villor. I samband med ägorna delades upp genomgick huset också en omfattande renovering.

Ulriksdals Slott
En skymt av bryggan från fönstret. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

 

Ulriksdals Slott

Generöst sällskapsrum som badar i ljus. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

Generösa och ljusa sällskapsytor

Själva huvudbyggnaden består av ett välkomnande entréplan med generösa och ljusa sällskapsytor, elegant matsal och ett rymligt kök.

ANNONS
ANNONS

Övre plan som nås från trappan i hallen bjuder på ett allrum med betsade takbjälkar och ett master bedroom med en magisk vy över Ulriksdals Slott. Här finns också ytterligare två sovrum och badrum.

Sammantaget ett boende som saknar motstycke där utsikten säger allt.

Dröm
Ett boende där utsikten säger allt. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

Inspirerad? Kontakta mäklaren för mer information!

Läs även: Spekulanterna får inte nog av lyxvillan – klickraket [Dagens PS]