Många känner förmodligen till rapparen Jay-Z och artisten Beyonce, två av världens kändaste artister. De startade deras karriärer i ung ålder och har lyckats bli miljardärer på kuppen. Det här är berättelsen om världens rikaste musikduo.

ANNONS

Vi är inte intresserade av att läsa om hur paret träffades, eller när de visste att de hade träffat rätt. Och även om vi var det, är paret extremt privata och lyckas hålla sig borta från skvallerpressen.

förmögenhet
Beyonce & Jay-z något år innan de gifter sig (Foto: TT)

Det vi vill veta är hur de gjorde för att bli ett av världens rikaste par inom musikindustrin. Och en sak är säker, de har lyckats bygga ett imperium ihop.

Låt oss börja med att reda ut hur Jay-Z blev världens första rappare att bli miljardär.

Sprid dina risker

”Sprid dina risker” är ett självklart uttryck inom framförallt finansvärlden. Många finansexperter förespråkar också investeringsfilosofin att bara investera i saker man förstår sig på. Detta har Jay-Z tagit fasta på.

I en intervju med Jay- Z, jämförde han sin företagsstrategi med en av världens bästa investerare, Warren Buffett. Det gäller att investera i vad du kan och vad du vet.

förmögenhet
Jay-Z är förmodligen nöjd med utdelningen på sina investeringar (Foto: TT)

 

Jay- Z skivbolag Roc Nation, försäljningen av streamingplattformen Tidal, och investeringar i bland annat Uber, har lett till att Forbes estimerade Jay-Z förmögenhet till 1,4 miljarder dollar förra året.

ANNONS
ANNONS

Det är tydligt att Jay- Z har valt att fokusera på saker han är bra på.

Även under ett år utan musiksläpp eller turnéer lyckades hip-hop mogulen dra in miljoner från hans Armand de Brignac-champagne och D’Usse-konjak.

Världens rikaste kvinnliga artist

Jay-z andra hälft Beyonce har flera år i rad toppat Forbes lista på årets rikaste kvinna inom musikindustrin. Beyonce började sin karriär som sångerska i slutet av 90-talet med musikgruppen Destiny’s Child.

Därefter fortsatte hon som solo-artist och har nått en otrolig framgång. Hon har tillexempel vunnit flest Grammys i världen.

förmögenhet
Who run the world? Girls! (Foto: TT)

 

Bäst betalda paret

I juli 2022, rapporterade Celebrity Net Worth att Beyonces förmögenhet var 500 miljoner dollar. Jay-Z förmögenhet uppskattades ju till 1,4 miljarder dollar så med lite enkel matematik landar deras gemensamma kassa på 1,9 miljarder dollar.

Alltså nästan 20 000 miljoner svenska kronor. Vad hade du lagt de pengarna på?

ANNONS
ANNONS

Vi vet iallafall att Jay-Z lade cirka 5 miljoner dollar på Beyonces förlovningsring. I dagens dollarkurs blir det nästan 50 miljoner kronor.

förmögenhet
Beyonce matchar ringen med diamantprydd klänning signerad Givenchy (Foto: TT)

 

Läs även: Lindsay Lohan inblandad i kryptoskandal [Dagens PS]

Missa inte: Övergiven superyacht säljs på auktion: ”En fara” [Dagens PS]

Läs även: Michael Jordans sneakers kan gå för 42 miljoner [Dagens PS]