Skåne bjuder semestrande gäster på en guldgömma av pittoreska hotell – allt från spahotell, gårdshotell och B&Bs. Spana in våra toppval för hotell på Österlen!

ANNONS

Hörnan på Brantevik

Hörnan är ett B&B i det pittoreska fiskeläget Brantevik söder om Simrishamn. Anna och Stefan Gullberg tog över Hörnan för några år sedan och har på kort tid satt Brantevik på kartan. Under högsäsong är här ofta fullt så det gäller att boka i tid. I restaurangen ändras menyn regelbundet och på helger är det ofta temakvällar då olika kockar bjuds in. Hörnan säljer också nybakat på morgonen, och då gäller det hänga på låset för kl 800 är det slutsålt. Då Anna och Stefan har ett stort intresse för vin, bör man inte missa Hörnans viner på glas.

Foto: Hörnan på Brantevik

Drakamöllan

Drakamöllan ligger inbäddad i det böljande österlenska landskapet och den gamla skånegården har anot tillbaka till 1600-talet. Här välkomnas gäster i en unik och genuint varm miljö, och den lantliga tystnaden är både vänlig och omfamnande. En natt på Drakamöllan räcker för att man ska känna sig som en del av hotellets stora familj. Matsalen är reserverad för övernattande gäster och bjuder på en spännande gastronomisk upplevelse.

österlen
Foto: Drakamöllan

Sköllengården

Sköllengården får du chansen att koppla av i en fantastisk miljö i hjärtat på Österlen. Gården är en klassisk skånelänga från sent 1600-tal och brukade vara en rusthållargård. I slutet på 1900-talet stod fastigheten övergiven men har sedan dess rustats upp och drivs idag av Kristin och Gustaf med familj. På Sköllengården finns bland annat sex dubbelrum, alla med egen havsutsikt och altan.

Foto: Sköllengården

Kiviks hotell

Kiviks hotell ligger vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik och har Österlens bästa sjöutsikt. Här finns 32 rum, varav fyra sviter, restaurang och spa. Kiviks hotell har på senare år renoverats och uppdaterats vilket gör det ännu mer lockande att ta sig dit i sommar. Man har dessutom lagt till balkonger för de rum med utsikt mot parken. Kiviks hotell är perfekt för den som vill varva ner i sommar, med havet som närmsta granne. Sjunk ner i en solstol ute på terassen med havet framför dig och njut.

Foto: Kiviks Hotell

Talldungen Gårdshotell

Talldungen Gårdshotell ligger i Brösarp bland vidunderliga bokskogar och rullande backar. Hotellet är enkelt och bjuder på 18 rum. Här finns dessutom ett bageri och en fantastisk restaurang som serverar rustik mat och goda viner med inspiration av södra Europa. Hotellrummen är obeskrivligt fräscha och lakanen nymanglade. Efter en god natts sömn får gäster njuta av den ekologiska frukostbuffén med hembakat bröd och hemkokta marmelader.   

Foto: Talldungen Gårdshotell

Ystad Saltsjöbad

Längtar du också efter att resa utomlands, men försöker nöja dig med en svensk hemester? Då kan Ystad Saltsjöbad vara den perfekta resmålet för dig i sommar. Här kan du koppla bort vardagen, njuta av fantastiska spabehandlingar och få en ordentlig smak av Sveriges svar på amerikanska Hamptons. Bra att veta är att gäster på Villa Strandvägen också har tillgång till Ystad Saltsjöbads gym. 

Foto: Ystad Saltsjöbad

Östangård B&B

Östangård B&B i Skillinge är njutningen det viktigaste – här lämnas stress och måsten vid dörren. De sju hotellrummen är personligt inredda och har alla eget badrum. På gården finns också en restaurang och ett café, och känner du dig hurtig kan man låna cyklar. Allrummet är mysigt, och den perfekta platsen för läsning framför kaminen med en kopp te. Östangård ligger väl inbäddat i Skånes vackra grönska och utlovar maximal avkoppling.  

ANNONS
ANNONS
Foto: Östangård

Karlaby Kro

Karlaby Kro hotell ligger i den lilla byn Karlaby och är beläget 15 minuter från både Kivik och Simrishamn. Men Karlaby Kro är inget klassiskt hotell. Här finns inga skyltar, inga lunchbufféer, inga kaffeautomater eller småflaskor med schampo på rummet. Nej, istället ska du känna dig som hemma utan att vara det. Gå in i baren och gör dig en cappuccino, gå in i köket och snacka med kockarna, och vandra runt i morgonrocken om du vill. Hotellet är omgivet av en lummig trädgård och sover du här i juni med öppet fönster är chansen stor att du får höra näktergalen sjunga.

Österlen hotell
Foto: Karlaby Kro

Läs mer: Vackra naturupplevelser på Österlen