Dagens PS

Topp 10 upplevelser världen över du inte får missa 

Upplevelser
Manhattanhenge eller Manhattan Solstice har årligen 1,3 miljoner sökningar på Google. (Foto: Unsplash)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 29 feb. 2024Publicerad: 29 feb. 2024

Oktoberfest i München och norrsken i Lappland. Här är 10 upplevelser du inte får missa enligt sökningar på Google. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns många platser i världen att utforska. Det är allt från evenemang, karnivaler och imponerande naturfenomen. Kuoni har sammanställt de reseupplevelser som fått flest Googlesökningar. Här är topp 10 reseupplevelser som har fått mest sökningar och som du inte får missa. 

10. Obon-festivalen, Japan

Även känd som Bonfestivalen och hålls i augusti varje år. En årlig japansk högtid då japanerna firar sina avlidna förfäder som sägs komma tillbaka vid tidpunkten för att besöka sina levande släktingar. 

Sedan 1972 har luftballongfestivalen i Albuquerque anordnats. (Foto: Ben Curry/Unsplash)

9. Oktoberfest i München, Tyskland 

Oktoberfest är en av världens största ölfestivaler med miljontals besökare varje år. Festivalen pågar från mitten av september till början av oktober. 

Planetens mest magiska naturfenomen

8. Norrsken i Lappland, Finland 

ANNONS

För att se norrsken rekommenderas ett besök mellan september och april. Norrsken anses som ett av de mest magiska naturfenomen på jorden. Absolut störst chans att se norrsken är under vintermånaderna. 

7. Albuquerque International Balloon Fiesta i New Mexico, USA. 

I oktober varje anordnas en luftballongfest med omkring 600 luftballonger. Festen har anordnats årligen sedan 1972. Själva festen är gratis att besöka, vill du åka luftballong kan du göra det mot en avgift. 

Reseupplevelser
Norrsken anses som ett av jordens mest magiska naturfenomen. (Foto: Unsplash)

6. Golden Week, Japan 

Inträffar mellan april och maj varje år, strax efter körsbärsblomningssäsongen. Det är en perfekt tid att besöka Japan. Dagarna är lite varmare och landet går in i en vecka med internationella helgdagar. Under Golden Week finns det mycket att se och göra runt om i landet. 

ANNONS

Senaste nytt

Världens största karneval 

5. Chelsea Flower Show, London 

ANNONS

I slutet av maj varje år hålls det typiskt brittiska evenemanget Chelsea Flower Show i London som ofta besöka av flera av medlemmarna i den brittiska kungafamiljen. Här kan du inspireras av blommor, växter och designade trädgårdar. 

4. De dödas dag, Mexiko

De dödas dag kan låta sorligt men faktum är att det är ett festligt evenemang för att fira de avlidna och deras minne. Evenemanget äger vanligtvis rum i början av november. 

3. Karnevalen i Rio, Brasilien 

Före fastan varje år pågår karnevalen i Rio och anses vara en av de största karnevalerna i världen. Karnevalen är en enda stor fest på gatorna i Rio och paraden med dansare är berömd över hela världen. 

Upplevelser
Karnevalen i Venedig har 1,2 miljoner sökningar på Google varje år. (Foto: Elisha Terada/Unsplash)

Upplevelser med miljoner sökningar 

2. Karnevalen i Venedig, Italien 

ANNONS

Även karnevalen i Venedig pågår före fastan varje år. Karnevalen har varit en tradition i många år och innehåller främst spektakulära masker och maskeraddräkter under två veckor. Men även baler, ljusshower och musikuppträdanden. Karnevalen har 1,2 miljoner sökningar på Google varje år. 

1. Manhattanhenge i New York City, USA. 

Mellan maj och juli varje år kan du uppleva den absolut mest eftersökta reseupplevelsen i världen. Manhattanhenge eller Manhattan Solstice som den också är känd som. Manhattanhenge är när soluppgången och solnedgången står perfekt mellan New Yorks skyskrapor. Fenomenet har årligen 1,3 miljoner sökningar på Google. 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS