SAS bekräftar att strejken kommer att fortsätta under måndagen.

ANNONS

”Vi är djupt bedrövade och synnerligen förvånade över att Svensk Pilotförening åter har tackat nej till medlarnas bud. Vår enda ambition är att få det här i hamn, men man måste vara två som vill förhandla”, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS.

Förhandlingarna fortsatte till sent på natten men parterna lyckades inte komma överens. Arbetsgivarsidan anser sig ha gått långt i förhandlingarna och tycker att Svensk Pilotförening ställer orimliga krav.

”Vi tvingas tyvärr konstatera nu klockan 01.30 att vi inte kan hitta en överenskommelse här och nu”, säger Mattias Dahl, vd för Svenska flygbranschen.

Arbetsgivarorganisationen har accepterat det nya medlarförslaget, precis som det förra, innan konflikten startade, men båda har avvisats av pilotfacket.

”Pilotfacket inte vill rucka på något av sina krav, så vi tvingas ge upp just nu med medlarnas goda minne”, säger han.

Pilotstrejken bröt ut i fredags kväll efter att Svensk pilotförening (SPF) utlöst sitt varsel för 400 SAS-piloter med bas på Arlanda.

ANNONS
ANNONS

SAS långdistansflygningar till USA och Asien, samt flygningar som genomförs med inhyrda operatörer, exempelvis vissa inrikesflygningar, berörs inte av strejken. Information om vilka flyg som går och inte finns på flygbolagets hemsida.

Eller via Facebook!