Dagens PS

Tricket för att få pudersnö i Alperna

Pudersnö Alperna
Alperna lockar många glada skidåkare – så att vara först ut på pudersnön är svårt. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 02 dec. 2021Publicerad: 02 dec. 2021

Vill man vara säker på att få pudersnö på semestern till Alperna är det bäst att ta “bakvägen” in i de stora systemen, tipsar sajten Åka Skidor om. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det snöar rejält i Alperna just nu och för många skidåkare är det drömmen att vara först upp i världens bästa backar med nysnö på marken. Men det är förstås många som har samma tanke, och på de mest populära orterna blir det snabbt trångt i backen och uppspårat i snön.

Sajten Åka Skidor skriver: “Det är få saker som slår att få spåra upp den glesa och branta lärkskogen först av alla” och tipsar därför om att ta “bakvägen” in i några av världens bästa skidsystem för att få pudersnö i Alperna. Detta genom att hyra in sig på en mindre ort med snabbare tillgång till nysnön istället för den stora skidorten med mycket restauranger och butiker.

Fem platser med pudersnö i Alperna

Stuben, Arlberg i Österrike. Den allra bästa åkningen och snön utanför dörren i Arlberg-området, där den största skidorten med butiker, restauranger, after ski och alla människor är St Anton.

Monêtier-les-Bains, Serre Chevalier i Frankrike. Höjdpunkten är den mäktiga Tabucskogen.

Nendaz, 4 Vallées i Schweiz. “Den bonniga kusinen från landet” till lyxiga och internationella Verbier. Nendaz är mindre glassigt – men har lika bra berg.

Gressoney, Monterosa Ski i Italien. Mitt i smeten i skidsystemet, till skillnad från skidortsbyn Champoluc.

Argentière i Chamonix, Frankrike. Skippa skidbussen och bo längre upp i dalgången från Chamonix, med gångavstånd till mäktiga Les Grands Montets.

ANNONS

Läs även: Premiär för skidsäsongen i Åre och Sälen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS