Nu har du chansen att lägga vantarna på en sjöbod i pittoreska Grundsund, ett gammalt fiskeläge i norra Bohuslän. Priset är bara 680 000 kronor- visst låter det bra?

ANNONS

För bra för att vara sant kanske, då villkoret är att du som köpare redan är boende i kommunen, eller äger en fastighet. Dessutom omfattas sjöboden av Lysekils kommuns sjöbodspolicy. Det innebär att det inte heller är tillåtet att inreda sjöboden för boende-  eller nyttja den som boende.

Men för dig som bor i kommunen är det ypperligt tillfälle att köpa en sjöbod med högt läge och vacker utsikt över havet. Från sjöboden har du också bra koll på vad som händer vid marinan och vilka båtar som är på väg genom kanalen.

sjöbod bohuslän
Från sjöboden får du bra koll på vad som händer i Grundsunds Marina.
Foto: Lysekilsmäklarna

 

Gott om plats för förvaring

Sjöboden är bara tio kvadratmeter stor men rymmer all tänkbar utrustning. Här får du plats med hummertinor, fiskeredskap och allt som du behöver till båten. Det finns också plats för förvaring under boden, där det dessutom är ståhöjd nästintill under hela.

El är indragen och det finns plats för långbord och stolar. Det finns även belysning på däcket utanför samt infravärme. Räcker inte långbordet till så är det bara att slå upp dörrarna och duka upp utanför. Ytan mellan boden och grannen bredvid går också bra att använda om man är många.

förvaring
Sjöboden har gått om förvaring. Det som inte ryms inne i boden får plats under. Det är ståhöjd under nästan hela boden.
Foto: Lysekilsmäklarna

Grundsund var länge ett betydande fiskeläge. När andra liknande fiskelägen under slutet av 1800-talet förvandlades till badorter för societeten förblev Grundsund istället primärt ett fiskesamhälle. Och här finns det fortfarande aktiva yrkesfiskare. Varför inte ta upp konkurrensen och börja fiska?

högt läge
Sjöboden ligger högst i upp i raden vilket ger ett avskilt läge.
Foto: Lysekilsmäklarna
västerläge
Sjöboden har det bästa läget för att njuta av solnedgången i väst.
Foto: Lysekilsmäklarna
Grundsund
En klassisk vy över Grundsund. Sjöboden ligger nära kanalens inlopp.
Foto: TT

 

ANNONS
ANNONS

Läs mer om objektet här

Läs om mysiga hotell i Bohuslän [Dagens PS]