Dagens PS

Rusch efter resor lyfter amerikanska Delta

Delta
Amerikanska flygbolaget Delta Air Lines vd Ed Bastian tror på ett urstarkt andra kvartal. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 13 apr. 2023Publicerad: 13 apr. 2023

Amerikanska flygbolaget Delta Air Lines kommer in med en omvänd vinstvarning som får aktierna att lyfta i den tidiga handeln.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Reuters rapporterar att Delta Air Lines spår ett högre resultat än väntat i årets andra kvartal.

De positiva utsikterna där det talas om rekordmånga bokningar inför sommaren får aktierna i flygbolaget att stiga med 4,45 procent till 35,20 dollar i den tidigare börshandeln i USA, framgår det.

Under första kvartalet når inte Delta Air Lines resultatrapport förväntan och detta förklarar flygbolagets vd Ed Bastian i en intervju med Reuters beror på volatiliteten på marknaden för flygbränsle och dåligt väder.

Nu ser utsikterna för andra kvartalet avsevärt bättre ut trots ökad risk för en amerikansk lågkonjunktur, och trots att flygbolag i USA höjt biljettpriserna.

Deltas vd: Konsumenterna vill resa

Efterfrågan på flygresor uppges nu vara stark trots att den amerikanska konsumtionen kantas av stigande räntor, fortsatt hög inflation, färre arbetstillfällen och kvardröjande oro över bankkrisen.

“Konsumenterna är angelägna om att resa”, säger Dellta Air Lines vd till Reuters, som konstaterar att andra amerikanska flygbolag tycks ha det kämpigare än Delta Air Lines.

American Airlines räknar med en vinst i Q1 som är lägre än marknadens snittprognos.

ANNONS

Även rivaliserande United Airlines har vinstvarnat medan Delta Air Lines vd tror på en rejäl skjuts för flygresor framöver.

När andra kvartalet summeras, det vill säga april, maj och juni, tror Delta Air Lines att intäkterna har ökat med 15 till 17 procent.

Läs även: Det våras för flygbolagen – lyfter efter pandemin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS