Argot Murelius bor i New York sedan 16 år tillbaka och hon berättar i tidningen Metro om sina smultronställen i The Big Apple.

Turister som vill uppleva staden inifrån rekommenderas att kontakta organisationen Big Apple Greeter, som har en massa volontärer som guidar dig i storstaden. ”Boka en guide minst 3–4 veckor i förväg och specificera eventuella önskemål på deras hemsida, packa sedan dina bekvämaste skor. Du kommer få se en genuin sida av staden och möta en ny vän”, är tipset i Metro.

I Soho ligger The Broome Hotel, som beskrivs som en välbevarad och charmig hemlis, här är du ”inkognito mitt i smeten”, enligt artikeln.

Ytterligare ett tips är att kontakta Frieda Vizel via visithasidim.com. Hon är uppväxt i en ortodox gren av judeism, framgår det, och kan sin stad. ” En vandring med henne ger en grundlig, fascinerande inblick i denna stängda kultur. Jag kan inte nog rekommendera denna upplevelse”, förklarar Argot Murelius i Metro.

ANNONS
ANNONS

Där till rekommenderas ett besök på krogen Aska i Brooklyn och Le Turtle, som erbjuder ”fenomenal grillad kyckling”.

Mulberry Project erbjuds ”undangömda utomhusdrinkar” medan den som känner för det kan hälsa på i parfymparadiset Aedes de Venustas.

LÄS MER: ”Bortom turiststråken – en New York-bos sju bästa tips i sin hemstad” [Metro] ›