Sällan har intresset för sport- och Formel 1-resor varit så stort som just nu. Här berättar Kliven Issa på reseagenturen BE Resor varför Formel 1 lockar allt fler resenärer. 

ANNONS

Sport är stort och påverkar oss alla. Kanske mer än vi tror. Sport är också en industri som rymmer klubbar, hjältar och ikoner som kan streamas världen över, dygnet runt via moderna mediekanaler.

Ett fenomen som gör att vi som följare lär känna våra idoler i större utsträckning än tidigare. Sportdokumentärer och påkostade produktioner som till exempel Netflix-succén ”Drive To Survive” eller ”Sunderland ‘Till I Die” gör oss dessutom mer pålästa än tidigare.

Formel 1
Det italienska flygvapnet flyger över racingbanan strax innan Grand Prix-loppet i italienska Monza ska börja. (Bild: TT)

Rekordstort intresse för Formel 1

Ett genuint sportintresse skapar så småningom ett behov av att besöka fotbollsklubbar på plats eller uppleva Formel 1 från en speciell bana. Har vi väl varit iväg på en sportresa är sannolikheten stor ”att vi bara vill ha mer”.

Det säger Kliven Issa på researrangören BE Resor som sedan 2007 erbjudit skräddarsydda temaresor världen över till sportintresserade kunder. Enligt honom är försäljningen av Formel 1-resor i dag tre gånger så stor, vilket gör intresset rekordstort för i princip alla F1-evenemang i Europa och länder som Spanien, Monaco, England och Italien, för att nämna några.

En uppåtgående trend som delvis kan härledas till att sporten på senare år lyckats nå ut till en bredare målgrupp i bland annat USA, vilket Dagens PS tidigare kunnat rapportera om. Hit hör givetvis framgångssagan ”Drive To Survive” som verkligen satt sporten på kartan och nästan är beroendeframkallande. Så även för Kliven Issa.

”Jag som själv är ett Formel 1-fan och har följt det sedan jag var elva år bara väntar på nästa avsnitt och säsong. Synd att de inte släpper ett avsnitt i månaden samtidigt som det körs Formel 1, säger han till Dagens PS.

Formel 1
Att befinna sig i publiken är en svårslagen känsla. Här i Monza, Italien. (Bild: Dagens PS)

”Mer levande än tidigare”

Som en av de resebyråer i Skandinavien som satsat mest på Formel 1 under de senaste åren, bland annat genom att agera huvudsponsor under Viaplays sändningar, ser Issa också att sporten tagit en ny riktning.

ANNONS
ANNONS

”Varför Formel 1 är en hype just nu beror nog på satsningen som de gjort med positiva ändringar de senaste åren och genom att synas för den yngre publiken. F1 känns mer ”levande” nu jämfört med tidigare”, säger han.

Formel 1
Spänningen stiger framme vid stängslet. (Bild: Dagens PS)

Som en av de största i Europa på Formel 1-biljetter kan BE Resor erbjuda ett flertal upplägg och paket, både med och utan flyg. För den som vill luta sig tillbaka och njuta fullt ut av resan rekommenderar Issa F1-paketet, med flyg, hotell, biljetter och busstransfer.

”Det är vår största produkt och den produkt som våra återkommande resenärer vill boka årligen”, säger han.

Älskar att uppfylla andras drömmar

Så vad är det med just Formel 1 som lockar så många? För Kliven Issa är det för svårt att svara på.

”Jag vill inte utesluta något av det bästa så jag tar hellre det sämsta”, säger han till Dagens PS.

Med det menar han att Formel 1 är en sport som få personer har ynnesten eller kapitalet att utöva och tillägger:

”Det sämsta med F1 är att inte alla får uppleva det bästa, att köra en F1 bil”.

Formel 1
Formel 1 är en sport som få människor har råd att utöva. Att befinna sig på plats är en upplevelse för livet. (Bild: TT)

Det bästa är att Issa istället får jobba med Formel 1-resor och uppfylla andras drömmar. Något som han också älskar att göra.

ANNONS
ANNONS

”Med tanke på att jag har rest så mycket på i princip allting vi säljer så är jag väldigt påläst. När det gäller till exempel vilken läktare man ska välja på en F1-bana så vet jag exakt var du ska sitta beroende på om du vill uppleva mycket fart, se mycket bil eller ha en läktare med tak”, säger han till Dagens PS.

”Det kanske är därför jag kallas för ”Mr F1”, tillägger han och skrattar.

Är du redo för ett fartfyllt äventyr? Läs mer om BE Resor och boka din Formel 1-resa här!

Läs även: Så fick bolagsjättarna USA att älska Formel 1 [Dagens PS]

Läs även: F1: Drive to survive klart för två säsonger till [Dagens PS]