Nadals turklocka: en Richard Mille för 9,2 miljoner

Uppdaterad: 31 aug. 2022Publicerad: 03 feb. 2022
Mille
Rafael Nadal bar en Richard Mille klocka för 1 miljon dollar när han slog alla tiders Grand Slam-rekord. (Bild: Robb Report)

När Rafael Nadal vann Australian Open var det med en klocka från Richard Mille för 9,2 miljoner på handleden. Samma turklocka bar tennisproffset när han vann Franska öppna under 2020, skriver Robb Report. Klockrent? Javisst!

ANNONS
ANNONS

Lyckobringande ur

Att det kostar att ligga på topp är sedan gammalt. För dem som även presterar på topp kan det betyda mer än så. När superstjärnan Rafael Nadal nyligen kammade hem ytterligare en Grand Slam-titel var det med en klocka från Richard Mille på handleden.

Prislappen? En 1 miljon dollar motsvarande 9,2 miljoner kronor. Ett minst sagt lyckobringande ur enligt Robb Report, eftersom den framgångsrike spanjoren bar exakt samma klocka när han vann Franska öppna under 2020.

En Grand Slam i tennis innebär att du som spelare behöver vinna de fyra största internationella tennismästerskapen under en och samma spelsäsong. Däribland prestigefyllda Wimbledon och Australian Open.

Det senare extra uppmärksammat i år då en den omskrivne serben Novak Djokovic tvingades dra sig ur turneringen efter att ha stött på patrull med de australiensiska myndigheterna.

ANNONS
ANNONS

Nadals tjugoförsta Grand Slam

För 35-årige Nadal gick det alltså desto bättre. När han vann finalen över ryssen Daniil Medvedev efter fem ansträngande set, blev det hans tjugoförsta Grand Slam-titel.

Stjärnan gick därmed om både Roger Federer och Novak Djokovic, som båda innehar tjugo Grand Slam-segrar vardera. På frågan om Richard Mille hade ett finger med i spelet skulle en vän av ordvitsar nog säga att det ringer en klocka.

Milles Unikt och fjäderlätt urverk som tagits fram exklusivt för Nadal. (Bild: Richard Mille)

Ett urverk för champions

Så vad är det för mästerligt ur vi pratar om? Den coola klockan som officiellt går under namnet RM 27-04, är givetvis lika tålig som Nadal men ändå fjäderlätt. Så har den också designats särskilt för tennisstjärnan av den schweiziske urmakaren Mille, som efter tio år uppskattar både tennis och ett gott samarbete.

Utöver en nätt matchvikt på 30 gram har klockan också en design som motsvarar Nadals preferenser. Genom att väva samman en särskild typ av stålkabel har man återskapat strukturen av ett tennisracket på vilken det spektakulära urverket om nitton juveler och en 38-timmars kraftreserv vilar.

“Strängarna” ska utöver design och finess skydda klockan från friktion och stötar under tennismatcherna. En utmaning för vilken urmakare som helst. Mille tycks dock ha löst uppgiften med bravur.

RM 27-04 finns nu exklusivt i Richard Mille-butikerna världen över för både tenniskungar och andra dödliga. Dock i en begränsad upplaga om femtio ur, så det gäller att vara snabb på bollen.

Läs även: Australian Open metaverse leder till rekord-NFT

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS