Det gäller att ha koll på marginalerna och vattenståndet när man ska passera med båt under broar – något som besättningen på lyxyachten Idol verkar ha glömt.

ANNONS

Tidigare i sommar skulle den 58,9 meter långa lyxyachten Idol ta sig till öppet vatten från varvet i Pisa, Italien. Båten hade bland annat målats om och fått en ny helikopterplatta.

Idol ritades av Sam Sorgiovanni och byggdes 2007 på australienska varvet Austal. 

Tyvärr blev resan hem inte riktigt som det var tänkt. Oturligt nog var det högvatten precis när yachten skulle passera under bron Autostrada Azzurra, men besättningen valde att satsa på att det skulle gå att ta sig genom.

Bron har i normala fall, vid lågvatten, en segelfri höjd på 11,8 meter. Trots högvattnet fortsatte lyxyachten som om ingenting skulle kunna gå fel.

Fastnade mitt under bron

Flera personer har i efterhand vittnat om att de såg båten försöka plöja sig fram trots de knappa marginalerna – för att sedan fastna halvvägs in.

Huruvida lyxyachten Idol blev skadad av incidenten är det ingen som vet, men enligt rapporter ska den åtminstone ha lyckats ta sig hem till Livorno.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Boat International. 

Läs mer: Här sjunker en 25 meter lång yacht