Dagens PS

Superyachten Jag är sjösatt

Jag
Tyska Lürssen har hektiska dagar när den ena superyachten efter den andra sjösätts och ska göras klara. Senast i raden är Jag, en 122 meter lång yacht som ska levereras till sin ägare snare i år. (Foto: Moran Yachts)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 14 aug. 2023Publicerad: 14 aug. 2023

Rubriken kan verka märklig, men det är de facto namnet på tyska Lürssens senaste superyacht som sjösattes igår.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tyska superyachtvaret Lürssen fortsätter att leverera yacht efter yacht till den krävande kundkretsen i denna båtlivets elit-liga.

Igår sjösattes det senaste projektet varvet jobbat med – den 122 meter långa superyachten Jag. Projektet påbörjades 2019 efter en lyckat införsäljning på Monaco Yacht Show, och nu börjar den stora yachten närma sig sitt färdigställande.

Långa svepande linjer och med en mycket spetsig stäv. Jag har en profil som följt ägarens alla tidigare yachter.
(Foto: Carl Groll/TheYachtPhoto.com)

Den 122 meter långa yachten sjösattes första gången 2021 men då bara tekniskt skrovfärdig. Nu har den fått både ytfinish och inredning och ska nu få det sista gjort innan hon ska levereras till sin beställare senare under året.

En yacht av Jags storlek, sjösätts flera gånger. En när skrovet och teknikalitererna är klara, och en gång när yachten i stort sett är klar för leverans. (Foto: Superyachtblog/Steffen Mayer)

Jag är ägarens tredje Lürssen-yacht och byter nu ut sin “gamla” 96 meters-yacht mot denna nya skönhet, som är designad i samma stil som sina två föregångare.

Speciellt för de yachter som ägaren haft under åren, är det mycket speciella bogsprötet som även finns på Jag.

För hennes exteriöra linjer står designteamet Reymond Langton för och för hennes interiöra designsvarar den venedig-baserade firman Nuvolari Lenard.

ANNONS

Ombord finns plats för 20 gäster i 11 hytter. De 40 besättningsmännen kamperar självklart sedan i separata utrymmen ombord.

Plats för leksaker

Självklart finns allt som krävs för en problemfri tillvaro ombord med pool, gym, skönhetssalong, bio, disco och ett mycket stort utrymme för vattenleksaker.

I aktern anas det stora utrymmet för yachtens alla leksaker med bland annat en U-båt ombord. (Foto: Carl Groll/TheYachtPhoto.com)

Med en bredd på hela 17,8 meter lovar varvet utrymme ombord och med en design som saknar motstycke. Vi återkommer när mer information om denna fantastiska yacht släpps.

ANNONS

Senaste nytt

Läs mer:

Om projekt “Jag” här

Om den ikoniska superyachten Carinthia IV

ANNONS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS