Dagens PS

Här är serierna du måste se i helgen

Successions producent tar tillsammans med skådespelarna i TV-serien emot ett pris på amerikanska Critics Choice Awards. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 15 jan. 2021Publicerad: 15 jan. 2021

Ska du krypa ner i soffan i under helgen och är osäker på vad du ska titta på? Som tur är har redaktionen rangordnat de bästa TV-serierna som finns ute nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter att regeringen har valt att förlänga pandemirestriktionerna har spektrumet av sociala aktiviteter förblivit högst begränsat.

Som tur är finns det en uppsjö av TV-serier som är mer än sevärda. Och för att underlätta valet har redaktionen rangordnat de bästa serierna ute nu.

Femteplats: The Crown

Kostymdramat där vi får följa det brittiska kungahuset och drottning Elizabeth blev uppdaterat med en ny säsong i november i fjol.

The Crown, som har en av historiens högsta inspelningsbudgetar, berör under den fjärde säsongen flera välkända händelser.

Du kan vänta dig en stor dos kostymdrama i den fjärde säsongen av the Crown. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Du kan vänta dig en stor dos kostymdrama i den fjärde säsongen av the Crown. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Samtidigt kan den fjärde säsongen ge oss en inblick, som förvisso är fiktiv, i hur de kriser som Storbritannien befann sig i har levt kvar i folkminnet.

Vem vet – det kanske till och med kan lära oss något om den samhällskris vi nu befinner oss i?

ANNONS

Se den på: Netflix

Fjärdeplats: Mindhunter

Succéserien Mindhunter är en av de första deckarserierna som har anpassats för den stora true crime-våg som har svept genom världen under de senaste åren.

Serien tar avstamp i två agenter vid FBI:s enhet för beteendelära som tar sig an problemet att förstå vad som driver mördare att återupprepa sina brott.

Utöver de rena deckarinslagen är levererar Mindhunter en berättelse som passar för alla true crime-entusiaster. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Om du inte kan få nog av true crime så är detta serien för dig.

Se den på: Netflix

Tredjeplats: Ted Lasso

ANNONS

Komediserien Ted Lasso intar tredjeplatsen på rangordningen. I serien får vi följa Jason Suideikis i rollen som en amerikansk fotbollstränare som nu ska ta över ett fotbollslag i brittiska Premier League.

Jason Sudeikis spelar huvudrollen i den sportcentrerade sitcom-serien Ted Lasso. (Foto: Skärmdump från Youtube)

I en tid som präglas av allt större osäkerhet och oroligheter är Ted Lasso ett välbehövligt inslag i den virtuella TV-tablån. Serien lyckas med konststycket att leverera en skrattfest utan att bli vare sig obekväm eller ta till en negativ tonalitet.

Se den på: Apple+

Andraplats: Queen Gambit

Queen Gambit var med rätta höstens stora TV-sensation. Utöver att sparka igång en global schacktrend lyckas huvudrollsinnehavaren Anya Taylor-Joy leverera en gripande gestaltning av schackunderbarnet Beth Harmon.

Anna Taylor-Jays tolkning av underbarnet Beth Harmon är en av de stora behållningarna från Queens Gambit. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Skildringar av 1960-talet har blivit allt vanligare bland film och TV-serier. Quentin Tarantinos Once Upon a Time in America visar på ett lyxigt liv i Hollywood och P.T Anderssons Inherent Vice bjuder på ett porträtt av en fläckig livsstil som hippie. ”Queens Gambit” däremot lyckas dock porträttera schackturneringar och 1960-talets förortslivet i en fängslande berättelse.

ANNONS

Se den på: Netflix

Första plats: Succession

Dramakomedin Succession tar hem vinnarplatsen av Redaktionens TV-rekommendationer.

Serien berättar om intrigen i en fiktiv familj som kontrollerar ett amerikanskt medieimperium. Familjen och företaget är löst baserat på Rupert Murdoch och dennes mediekonglomerat News Corp. Men Successions stora behållning är i en stor utsträckning den stundvis anarkiska berättarstilen och en dialog som kännetecknas av spontanitet.

Brian Cox spelar i Succession en mediemogul, som är löst baserad på Rupert Murdoch. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Jämfört med andra tv-serier där vi får följa fiktiva företagsmoguler och miljardärer lyckas Succession att lyfta fram personsdramat och stressen som de fiktiva karaktärerna befinner sig – utan att avvika från de intriger som härjar i familjen.

Se den på: HBO

Läs mer: Poddguruns egna favoriter >>

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS