Kämpar du på med situps och crunches för att försöka få fram definition på magen? Sluta med det. Det krävs lite andra metoder för att få fram de där magmusklerna du alltid drömt om. Aktiv Träning ger oss tre supertips.

ANNONS

Synliga magrutor gör dig varken lyckligare eller visar att du är en starkare person. Men för de som vill utmana sig själva och få fram de där magrutorna kommer här lite hjälp på vägen.

Magrutor kommer inte fram av sig själva bara för att man genomför den ena serien med situps efter den andra. Magrutor handlar till 75% om kost och till 25% om träning. Faktum är att uttrycket ”magrutor görs i köket” stämmer till stor del.

LÄS ÄVEN: Därför är den här träningsformen en riktig hit [Dagens PS] >

Skippa all skräpmat
För att se resultat bör raffinerat socker, processade matvaror, alkohol och spannmålsprodukter uteslutas från din kost. Förutom att det ger dig en skjuts mot magmusklerna är det ett hälsosamt val för våra kroppar.

Dra ner på konditionsträningen
Ändlösa mil på cykel eller löpbandet kommer tyvärr inte ge dig några magrutor. Om du vill förbränna lite extra men samtidigt behålla de muskler du byggt upp är högintensiv intervallträning något för dig.

ANNONS
ANNONS

Dumpa situpsen
Med klassiska magövningar där du ligger på rygg tränas bara en enda muskelgrupp åt gången. För att få till mer effektiva pass bör du ersätta dessa övningar med marklyft, knäböj och axelpress. På så sätt tränar du fler muskler samtidigt (och även magen!).

KÄLLA: Tre genvägar till snygga magrutor [Aktiv Träning] >