Det blir allt mer trendigt med husbilar. Enligt Blockets statistik har priset på begagnade husbilar ökat med 13 procent sedan förra året, rapporterar Husbil & Husvagn. 

ANNONS

Pandemin har lett till att allt fler vill semestra hemma i Sverige. Att semestra i husbil blir allt trendigare, vilket Blocket har märkt av. Enligt Blocket har sökningarna på husbilar mer än fördubblats från januari till maj, jämfört med fjol.   

Fordonsskatten skrämmer

Men på grund av den höjda fordonsskatten på nya husbilar är det främst de begagnade husbilarna som lockar köpare idag. Populariteten har alltså lett till en brant stigande efterfrågan och till och med en brist på gamla husbilar till salu.

Husbil & Husvagn menar att situationen kan ses som kontraproduktiv, i och med att de nyare husbilarna faktiskt är mer miljövänliga.  

Trend över hela Europa 

Husbilen har inte bara blivit mer trendig i Sverige. På grund av pandemin har flera europeiska länder rapporterat rekord i försäljning. Efter Finland är Sverige det land i Europa med flest husbilar.     

På grund av den ökade efterfrågan har husbilen också blivit dyrare. På Blocket kostar nu en begagnad husbil cirka en halv miljon kronor vilket innebär en ökning med 13 procent i jämförelse med året innan. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Drömslott på hjul – satsa på husbil i sommar!