Sveriges första penthouse i trä – se bilderna

Uppdaterad: 11 sep. 2021Publicerad: 11 sep. 2021
Penthouse i trä
Våningen har 12 franska balkonger och utsikt 360 grader över Vasastan. (Illustration: General Architecture)

Nu visas de bilderna upp på Sveriges första penthouse i trä. Den lyxiga takvåningen i Cederhusen är på drygt 200 kvadratmeter med 360 graders utsikt över Vasastan i Stockholm. 

ANNONS
ANNONS

Cederhusen i Hagastaden i Stockholm öppnar för inflyttning i februari nästa år med 234 lägenheter och åtta lokaler – husen har 10–13 våningar med stommar av korslimmat trä från Dalarna.

“Jag ser Sveriges första kvarter i trä som framtidsteknik. Vi har visserligen byggt trä i tusen år, men dagens teknik är ”state of the art”, sa dåvarande bostadsministern Per Bolund (MP) på invigningen av bygget under förra året, enligt Fastighetsnytt.

Penthouse i trä (Illustration: General Architecture)

Penthouse i trä (Illustration: General Architecture)


12 franska balkonger

Nu har General Architecture släppt de första bilderna på en takvåning som blir Sveriges första penthouse i massivträ. Takvåningen är på 206,5 kvadratmeter med en terrass på 85 kvadratmeter med lounge, matplats med utekök, solstolar och utedusch.

Våningen har 12 franska balkonger och 360 graders utsikt över Vasastan och Norra stationsparken. Det finns åtta rum med en stor entré, kök, tre badrum, tvättrum och en walk-in-closet.

Oklar prislapp

Bostadsutvecklaren Folkhem bygger enbart hus i trä. Cederhusen blir ett av världens största trähusprojekt i en innerstadsmiljö, med svensk furu från Dalarna som stomme och fasad klädd i rött cederspån från Kanada. Intresset har varit högt – enligt Fastighetsnytt står över 3 000 personer i intressekön till fastigheterna. Det är enligt tidningen oklart vad prislappen kommer att landa på för Sveriges första penthouse i trä.

“Med ett ansvarsfullt nyttjande av världens enda förnyelsebara byggmaterial, trä, nyttjar Folkhem inte bara jordens resurser på ett klokt sätt, vi formar också en ekonomisk hållbar investering för framtiden”, säger bolagets projektutvecklingschef Anna Ervast Öberg.

Cederhusen Cederhusen i Hagastan. (Foto: Folkhem)

Penthouse i trä Terassen är på 80 kvadratmeter.(Illustration: General Architecture)


Läs även:
Träkvarteret byggs med digitala verktyg för miljön

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS