I höst har nästa säsong av Så mycket bättre premiär och deltagarna är redan klara. Peter Jöback, Melissa Horn och Daniel Adams-Rey är några att hålla extra koll på.  

ANNONS

Peter Jöback

I höst får vi äntligen höra Peter Jöback göra sin tolkning på andras låtar med sin ljuva röst. Den folkkära artisten slog igenom med ”Kristina från Duvemåla” men har efter det varit med i flera musikaler. 2014 röstades han till Årets Artist.

Maxida Märak

Maxida Märak från Jokkmokk är idag mest känd för att blanda hiphop med jojk i sin musik. Vi ser fram emot att höra Maxidas tolkningar och berätta om sin kamp för samernas rättigheter.

Siw Malmkvist

Legenden Siw Malmkvist är ett efterlängtat tillägg i TV4:s serie. Hon slog igenom redan 1959 med sin vinst i Melodifestivalen och blev 2016 en del av Swedish hall of fame. Nu, 84 år gammal, ska hon äntligen medverka i Så mycket bättre.

Casper Janebrink

Casper Janebrink känner du säkert mest igen som sångaren i det omtyckta dansbandet Arvingarna. Bandet har bidragit med hela fem stycken Melodifestivalen-hits. 1993 vann de med ”Eloise” – den som får göra sin tolkning på denna goding ser vi fram emot att få veta.

Cherrie

Skickliga Cherrie (Sherihan Hersi) hade sitt stora genomslag 2016 med r’n’b-albumet Sherihan. Cherrie har belönats ett flertal gånger på Grammisgalan och på P3 Guld.

ANNONS
ANNONS

Andreas Mattson

Andreas Mattson har skrivit flera låtar till kända artister som Carola och Lisa Nilsson. Men han är framförallt känd för sin tid som frontman i indiepopbandet Popsicle. 2006 släppte han ett eget album och inledde sin solokarriär.

Gustaf och Viktor Norén

Gustaf Norén var med i Mando Diao i flera år men har på senare tid skapat musik tillsammans med brorsan Viktor Norén, som tidigare varit med i Sugarplum Fairy. Förra året släppte de albumet ”Hymns To The Rising Sun.”

Thomas Stenström

Thomas Stenström från Uddevalla är mest känd för hitlåten ”Slå mig hårt i ansiktet”. Han har nominerats till årets bästa låt både på P3-guldgalan och Grammisgalan.

Melissa Horn

Melissa Horn slog igenom innan hon gått ut gymnasiet. Låtarna ”Jag saknar dig mindre och mindre” och ”Som jag hade dig förut” har båda över 40 miljoner lyssningar på Spotify. Idag har hon släppt sex album totalt.

Harpo

Popmusikern Harpo (Jan Svensson) blev känd med hitlåten ”Honolulu” på 70-talet. Även låtarna ”Moviestar” och ”Sayonara” har blivit populära världen över.

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray är en av 2010-talets mest spelade svenska artister. Hitlåten ”Gubben i lådan” har nästan 80 miljoner streams på Spotify. I år släppte han albumet ”Döda hjärtan kan slå igen”.

ANNONS
ANNONS

Moonica Mac

Moonica Mac är både sångerska och låtskrivare. 2019 släppte hon albumet ”Stark och sårbar” och fick två hitlåtar, ”Till slutet av augusti” och ”Ibland”.

Marie Nilsson Lind

Marie Nilsson Lind från Gotland var en av medlemmarna i Ainbusk, tillsammans med systern Josefin Nilsson. Marie har skrivit de flesta av bandets låtar, till exempel ”Älska mig” och ”Lassie”.

Läs hela artikeln på Expressen.

Läs mer: Sommarpratare 2021 – hela listan