Omicrons rasande framfart hotar just nu livescenen världen över. Men det finns undantag. När den amerikanska musikfestivalen Coachella släppte biljetterna till årets festival, sålde de slut på bara sjuttiofem minuter, uppger Bloomberg.

 

ANNONS

Tre dagars musikfest

Längtan efter musikupplevelser och livespelningar är just nu stor. När den amerikanska musikfestivalen Coachella i fredags förra veckan släppte biljetterna för 2022 var de slutsålda på 75 minuter, uppger Bloomberg.

Något som kan tyda på ett starkt musikår i festivalsammanhang den nuvarande ökningen av omicronfall till trots.

The Coachella Valley Music and Arts Festival, som i folkmun oftast bara benämns som Coachella, är en årlig musikfestival som sedan 1999 hålls på Empire Polo Fields i Indio i Kalifornien, USA.

Bland årets artister samsas bland andra Billie Eilish, Harry Styles och Ye. Den tre dagar långa musikfesten är planerad att äga rum mellan den 15-17 april och 22-24 april i Indio, Kalifornien.

Under veckan som gick presenterade Coachella i likhet med flera andra stora musikfestivaler sitt musikaliska startfält. Utöver publikmagneten Billie Eilish återfinns bland andra Mika, The Avalanches och Stromae.

Vip-pass för 45 000 kronor

laguppställningen till rockfestivalen och konkurrenten BottleRock i Napa Valley, florerar namn på veteraner som Metallica, Pink och Twenty One Pilots. Starka artistnamn som drar mycket folk.

Enligt Bloomberg uppgav också en talesman för BottleRock att även deras biljetter sålde slut inom några timmar. Det inkluderar BottleRocks tredagars platinapass för 5 000 dollar, cirka 45 000 svenska kronor.

Ett påkostat vip-paket som ger köparen access till ett exklusivt klubbhus med sällsynta viner och exklusiv mat av prisbelönta kockar. Som hittat för den som törstar efter både kulinarisk och kulturell stimulans.

Allt detta sker dock samtidigt som antalet fall av sjukhusinläggningar med bekräftad covid-19 ökat med mer än 40 procent i Kalifornien, enligt färska siffror från USAs hälso- och socialdepartement.

ANNONS
ANNONS

Den som förfasas kan dock påminna sig om 2021 när deltavarianten spreds, då vi upplevde en liknande trend. Även då sålde de främsta musikfestivalerna och livekonserterna slut och slog försäljningsrekord.

Vad som sker framöver återstår att se. Inte minst när det kommer till själva genomförandet, som alltjämt hotas av nya covid-varianter.

Läs även: Lista: Sveriges mest sålda singlar och album 2021 [Dagens PS]