Strandtomt nära ett natur- och kulturreservat, privat läge på en ö i skärgården och chansen att leva nära naturen. Låter det som en dröm ska du läsa vidare.

ANNONS

Allt det här och mer därtill får du om du lägger vantarna på skärgårdsdrömmen i Bälinge skärgård utanför Nyköping. Enligt mäklaren är det ett unikt tillfälle för den som önskar leva enkelt och nära naturen.

I köpet ingår två fastigheter som tillsammans utgör en tomtyta på 5909 kvadratmeter.12 rum och kök med 8-9 sovrum är fördelade på fastigheterna Sävö 1:16 och 1:24.

strandtomt
På Sävö i Bälinge skärgård kan du leva naturen och njuta av en magisk strandtomt. Foto: Nomad
strandtomt
Huvudbyggnaden på Sävö 1:16 är ungefär 200 kvadratmeter stor. Foto: Nomad

På Sävö 1:16 står huvudbyggnaden som är ungefär 200 kvadratmeter stor. På tomten finns även ett mindre hus som idag används som konstgalleri. Här finns två sovrum med plats för fyra gäster. Ett mindre fritidshus med 2 rum och kök i öppen planlösning står på Sävö 1:24.

strandtomt
Ett mindre hus med 2 rum och kök i öppen planlösning finns också på fastigheten. Foto: Nomad

Här får du sol dygnet runt och kan njuta av utsikten över Sävöviken på någon av de tre altanerna. Skulle det regna är en altan under tak. Eller flanera på den delvis kuperade naturtomten med ekar som är 300 år gamla. Självfallet finns en ordentlig brygga med plats för flera båtar.

brygga
Till fastigheten hör en egn brygga med plats för flera båtar Foto: Nomad

En stor del av ön utgör en del av Sävö naturreservat och här är det enkelt att leva ett riktigt friluftsliv. Tre kilometer av Sörmlandsleden sträcker sig över ön och vissa delar går över klippor med vacker utsikt över Östersjön. Vid klart väder går det till och med att se Landsort. Delar av leden går även längs med betesmarker, slåtterängar och skogsbete.

ANNONS
ANNONS
strandtomt
En del av Sörmlandsleden går längs med beteshagar på Sävö. Foto: Nomad
naturreservat
En stor del av Sävö tillhör Sävö naturreservat. Det är inte ovanligt att se bondens får beta fritt. Foto: Nomad

 

Läs mer om objektet här

Paradis med två privata sjöar [Dagens PS]

 

 

 

ANNONS
ANNONS