Med kraftig inspiration från Porsches 50-talsklassiker 356 Speedster har brittiska Seven Seas Yachts presterat en urskön elbåt som verkligen för tankarna direkt till gamla sportbilar. Med Hermes E Speedster får du kraftig prestanda kombinerat med en unik båtupplevelse.

ANNONS
Hermes Speedster
Sitter hon i en gammal sportbil eller i en toppmodern elbåt? Det är genuint svårt att avgöra om man inte vet att det är en ledande fråga – Hermes E Speedster har verkligen lyckats fånga känslan från den klassiska porschen. (Foto: Hermes)

Den 22 for långa båten är normalt sett utrustad med en dieselmotor men nu kan du alltså få den med en miljövänlig elmotor på 100 kW. Det ger en topphastighet på över 30 knop och i 5 knop kan den köra i hela nio timmar.

Men det är knappast båtens prestanda som sticker ut. Båten är kraftigt inspirerad av den gamla klassiska sportbilen Porsche 356 Speedster och som bilderna visar så har man verkligen lyckats fånga sportbilskänslan.

Speedster
Den klassiska sportbilen Porsche 356 Speedster som varit inspirationskälla till Hermes E Speedster. (Foto: Alf van Beem)
Speedster
Det är lätt att se var interiören hämtar sin inspiration (Foto: Seven Seas Yachts)

Utmärkt elbåt för retroälskare

För den som gillar retroprylar kan det här vara den perfekta elbåten. Den kurviga vindrutan med kromram, kromade detaljer, läderinteriör och så mycket annat som skriker retro – det hela är något av ett konstverk.

Speedster Interior
Interiören är så gott som oskiljaktig från en klassisk sportbil. Läder och krom, en tidlös blandning? (Foto: Seven Seas Yachts)

Om kommer från en historisk klassiker så är det ingenting mot namnet. Hermes E Speedster är döpt efter den grekiska guden Hermes, vilket passar extra bra då båten konstrueras i Grekland. Med den här nivån av elegans och hantverk så känns det inte helt opassande att båten blivit namngiven efter en gud.

Hermes E Speedster specifikationer

Längd: 22 fot
Bredd: 6 fot
Topphastighet: 30 knop
Motor: 100kW
Batteri: 30kWh
Resenärer: Max 5
Pris: 2 700 000 SEK

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tillverkarens hemsida [Seven Seas Yachts]

Läs även: Här är båten som flyger på vattnet [Dagens PS]