Dagens PS

Extrem yacht för extrema äventyr - din för 70 miljoner

För de äventyrslystna finns nu den fetaste Explorer-yachten till salu. Oavsett om du vill besöka Fiji, Antarktis eller Eldslandet så kommer Grey Wolf II ta dig dit utan problem. Tuffare yacht än det här är svårt att hitta. (Foto: Boat International)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 18 nov. 2022Publicerad: 18 nov. 2022

Längtar du efter äventyr och vill ha en Explorer Yacht värd namnet med extra allt. En som är byggd i rå aluminium, helt underhållsfri och kommer ta dig över hela världen. Lugn, Grey Wolf II är till salu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Yachten Grey Wolf II, tillverkad av Circa Marine i Nya Zeeland är en del i serien av FPB-båtar. (Functional Power Boat), enligt Boat International.

Tuffare och råare än så här blir det nog inte. Grey Wolf II är en grym Explorer Yacht som utan snack tar dig mellan världsdelarna (Foto: Boat International)

En av de säkraste

Yachten är en av tre FPB 78 som nu alltså är till salu för den nätta summan av 6,5 miljoner dollar, motsvarande runt 69 miljoner kronor. Grey Wolf II har sju år på nacken och anses vara en av de säkraste båtarna i denna storleksordningen på drygt 26 meter i längd.

Maxad kontrollpanel för skepparen ombord på Grey Wolf II (Foto: Boat International)

Problemfria resor

Att ta sig fram överallt med Grey Wolf II utan att stöta på problem känns därmed ganska stressfritt. Yachten rymmer sammanlagt åtta personer, varav sex gäster.

Funktionellt och praktiskt ombord på Grey Wolf II. Här är det naturupplevelsen som man fokuserar på. (Foto: Boat International)

ANNONS

Ett exempel på en problemfri resa är mellan Fiji och Panama – 7 000 sjömil med enbart ett stopp för att tanka, där genomsnittet låg på tio knop i hårda vindar och strömmar.

Båten är byggd för att ta sex passagerare och två besättningsmän runt om i världen. Fokus är hållbart och funktionellt.(Foto: Boat International)

Att ta sig genom Antarktis isiga vatten är därmed heller ingen match.

Allt är byggt i hösta kvalitet för att vara tåligt och underhållsfritt vart än man är i världen. Här är akterdäcket som mött både valar och delfiner på sina äventyrsresor över världen. (Foto: Boat International)

Så för den som vill ha en yacht som är något utöver det vanliga, som klarar tuffare förhållanden och kräver lite underhåll, är Grey Wolf II ett självklart val.

Läs även: Här ombord skrev Elton John sina bästa låtar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS