"Bakom rubrikerna ryms många öden"

Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 18 maj 2018
Nextjet-kraschen rymmer många människotragedier
Nextjet-kraschen rymmer många människotragedier

”Demokratin dör i mörkret.” Det är The Washington Posts slogan. Jag tror att svensk media långsamt men tålmodigt börjar förstå vidden av det nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Till den här veckan har jag för Dagens PS räkning börjat läsa utländska tidningar och det är verkligen anmärkningsvärt med vilken större blick som exempelvis brittiska och amerikanska tidningar ser på sin omvärld. I Sverige handlar nästan allt om Sverige. 

Något av det värsta jag vet…

Här hemma har mycket handlat om Nextjets konkurs. Många resenärer och anställda drabbas när flygbolaget lägger ner. Bakom rubrikerna ryms ju många öden, enskilda människor med hus, familj, amorteringar, framtidsplaner, skulder och drömmar. Människor som vigt sina liv åt sina arbeten men som nu förlorar dem. Ibland glömmer vi det enskilda ödet bakom de stora rubrikerna. Något av det värsta jag vet är när politiker eller andra ansvariga muttrar om att de inte kan tala om ”det enskilda fallet.” Men allt består av sina beståndsdelar. Ett företag ÄR enskilda fall, bit för bit. Varje människas historia och öde är unikt och avgörande.

Livet en enda radda av avsked.

Bensinpriset når en ny toppnotering i Sverige och de som drabbas hårdast är som vanligt inte den välmående medelklassen i storstäderna utan alla på landsbygden och på mindre orter som behöver bilen för att överhuvudtaget kunna utföra sina dagliga åtaganden.

Italiens världsmästare från 2006, Gianluigi Buffon gör sin sista match för Juventus i helgen. Att bli äldre är att ta farväl av hjältar som man trodde att man alltid skulle ha omkring sig. På många sätt är hela livet en enda radda av avsked, från och till allting. Att hitta en slags mening mitt i den sorgen, mitt i detta ständiga avsked, är väl vad livet går ut på när man passerat 45. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS