Saxdor 400 är Saxdor Yachts nya flaggskepp. Inte mycket information finns ännu att tillgå men nu kan du kika på de första bilderna.

ANNONS

Finska Saxdor Yachts släpper nu bilder på sin hittills största modell, Saxdor 400 GTC. Det finns som sagt inte mycket information ännu, men det är i princip en version av modellen Saxdor 320 GTC men i större skala.

Saxdor
Nya flaggskeppet 400 GTC är en version av Sador 320 GTC men i större skala (Foto: Saxdor Yachts).

Det här är en båt som är designad för att bo på utan att göra avkall på bekvämlighet och komfort. Precis som hos lillasyster 320 har Saxdor 400 fällbara skrovsidor akterut. I nedfällt läge skapar de en stor härlig social yta och fungerar som terasser på soliga dagar.

Skillnaden här är att de sträcker sig betydligt längre för över och överlappar den bakre delen av styrhytten. Skjutdörrar i glas har direkt access till terasserna när de är i nedfällt läge, vilket skapar ytterligare utrymme på däck.

En annan nyhet är akterspegeln helt i glas som ger bra utsikt akteröver från sittbrunnen. Sittbrunnen är förstås helt modulär och går att kombinera utefter kundens önskemål.

Extra hytt för den som vill

Saxdor
För den som vill finns möjlighet till en extra hytt miskepps och mindre kojer för barn under trappan (Foto: Saxdor Yachts).Foto: Saxdor Yachts).

Ännu finns inga skisser av interiören men för alla modellerna kommer layouten att vara den samma med en dubbelhytt i fören och ett separat duschrum. Skrovfönster saknas i fören men kompenseras av två stora takfönster och en öppningsbar däcklucka som släpper in naturligt ljus och frisk luft.

Det går att lägga till extra kojplatser för den som vill. En hytt midskepps med sovplats för fyra personer samt  två mindre kojer under trappan.

Med dubbla Mercury V8-utombordare på 300 hk förväntas Saxdor 400:s toppfart vara runt 40 knop.

ANNONS
ANNONS
Saxdor
Inga skisser på interiören har ännu släpps men layoten är densamma som på tidigare modeller (Foto: Saxdor Yachts).

Priserna har ännu inte meddelats för någon av modellerna men torde vara fantastiska för en båt i den här klassen.

Läs även: Kryssa som Hemingway [Dagens PS]