Dagens PS

Deras teknik ska revolutionera vården

Ashkan Labaf (vänster) och Magnus Liungman (höger)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 09 maj 2017

Vem är du?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag har en bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och från McKinsey och har arbetat med sjukvård i över fem års tid. För cirka ett år sedan insåg jag att hjälpa sjukvården var min passion. Jag sa upp mig från mitt jobb och började undersöka vilken teknologi som skulle kunna ha störst påverkan på sjukvården tillsammans med en nära vän som också är läkare och har doktorerat, Ashkan Labaf. Doctrin var svaret på den frågan.”

Vad är affärsidén?

“Vi tror att vägen dit består av tre delar: möta patientens behov av att vara delaktig i sin vård, nya kommunikationskanaler samt beslutsstöd. Vi har bland annat ett intelligent verktyg för att kunna samla in patientens hela sjukhistoria som har möjlighet att helt transformera sjukvården.”

Vad blir nästa steg?

“Nu ska vi hjälpa våra första kunder att bli så framgångsrika som möjligt med hjälp av våra lösningar. Samtidigt håller vi på att bygga skalbarhet så att vi kan hjälpa alla vårdgivare i Sverige att möta sina utmaningar, vilket också inkluderar att utöka vårt utvecklingsteam.”

Bästa entreprenörstipset?

“Dig where you stand! Det är klart att man kan skapa ett framgångsrikt bolag i en helt ny industri, men det är betydligt lättare om man kan förstå, förutsäga och lösa sina kunders behov och det är enklare om man förstår branschen. Och starta inte bolaget själv – hitta en medgrundare!”

Värsta fallgropen?

ANNONS

“Det är viktigt att ha ett meningsfullt och tydligt syfte med sin organisation. Är ambitionen att tjäna pengar, eller att ha en viss livsstil, kan risken vara stor att man inte orkar när man stöter på motstånd. En annan fallgrop är att företagets syfte bara blir ord i stället för att genomsyra hela organisationen. Jag tror att det är viktigt att företagets syfte hela tiden återspeglas i kulturen, affärsbeslut och strategi för att bolaget ska bli framgångsrikt.”

Finansiering – vad är viktigt?

“En viktig framgångsfaktor för Doctrin är att vi har investerare som brinner för vår vilja att hjälpa sjukvården lika mycket som vi grundare och medarbetare. Det kan vara lätt att glömma bort vikten av att investerare och medarbetare delar samma vision när man som entreprenör har ett finansieringsbehov.”

Var ser du dig själv och företaget om fem år?

“Då har primärvården i både Sverige och utlandet tagit ett stort kliv framåt, och Doctrin är en av anledningarna till det.”

Vem borde bli nästa ”Veckans entreprenör” – och varför?

“Wow, vilken svår fråga. Då får det nog bli Golnaz Hashemzadeh som också sitter på Norrsken House. Hon imponerar på mig med sitt outtröttliga slit och engagemang. Genom Inkludera Invest hjälper hon sociala entreprenörer att nå sin fulla potential. Hon är kanske mer känd som krönikör och författare men det är inte lika många som känner till hennes entreprenörskap.”

Namn: Magnus Liungman.
Yrke: vd på Doctrin AB.
Ålder: 34.
Bor: Stockholm.
Civilstånd: singel.
Gör helst på fritiden: “Det blir inte så mycket tid över efter Doctrin, men då prioriterar jag träning och att umgås med vänner.”
Det vet ingen om mig: “Mitt guilty pleasure är ‘Fast and the furious’-filmerna.”

ANNONS

Följ Magnus Liungman och Doctrin på:

Doctrin.se

LÄS OM TIDIGARE “VECKANS ENTREPRENÖR”:

”Han blev så exalterad att han sa upp sig”  >

Hoppade av toppjobb – blev skönhetsdrottning  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS