Det kom nya attacker mot Ukraina med både missiler och drönare på onsdagen. Det sedan Kina hade lämnat Ryssland och där Xi Jinping uppgav till Vladimir Putin att de båda länderna nu har en stark framtid tillsammans.

ANNONS

Kina blir den livlina som Ryssland behöver, det står klart efter att Xi Jinping tillbringat tre dagar i Moskva med ”sin kompis” Vladimir Putin.

Nya missiler över Ukraina

Kriget i Ukraina diskuterades inte särskilt mycket under mötena, men när Jinping lämnade Moskva var Ryssland snabba på att skicka nya missiler och drönare till olika städer som dödade och skadade många civila, berättar Reuters.

Under mötena mellan de båda ledarna knöts vänskapsbanden ännu hårdare där Jinping uppgav att Kina och Ryssland nu har mycket att se fram emot tillsammans i ”förändringar som inte har setts på hundra år”.

”När vi är tillsammans kan vi driva dessa förändringar”, sa Jinping.

Något som Putin till fullo höll med om.

Fredsplan till ingen nytta

Trots att Kina har kommit med en fredsplan så är det inget som verkar gå igenom, utan istället fortsätter båda sidorna sin kamp att vinna kriget.

Samtidigt som missilerna fortsätter att regna över Ukraina och förstöra städerna och infrastrukturen så stiger även krigsnotan. Internationella beräkningar visar att det inte kommer bli billigt att bygga upp Ukraina igen – i nuläget ligger den kostnaden på 2,6 gånger landets BNP för i fjol, eller 411 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Putin arresteras i sin frånvaro – för krigsbrott i Ukraina [Dagens PS]

Läs även: Taiwan rasar över Kinas teater i Moskva: ”Vi är inga idioter” [Dagens PS]