Enligt DN för Svenska kraftnät nu intensiva samtal i hemlighet med företag för att undvika strömavbrott i vinter.

ANNONS

Diskussionerna som uppges vara inne i en slutfas syftar till att säkra elförsörjningen så att risken minskar för att elen stängs av i vinter, skriver tidningen.

Det är höljt i dunkel exakt vilka företag som är inblandade i samtalen, förutom att det är känt att Göteborg Energi och även Eon figurerar i diskussionerna kring avtalen, enligt DN där kraven höjs på Svenska kraftnät att snabbt få till stånd ett avtal med inblandade aktörer då vintern och kylan rycker allt närmare.

Ökad kapacitet ska minska risken för strömavbrott

Det ärr elmarknadsexperten Tania Pinzón som uppger i DN att Svenska kraftnät för hemliga samtal med i första hand två anläggningar i södra Sverige med ambitionen att öka kapaciteten på elmarknaden.

Detta skulle då minska risken för manuell frånkoppling av elen, det vill säga tillfälliga strömavbrott, men samtidigt även jämna ut elpriserna mellan landets olika elområden, enligt Tania Pinzón.

Det är ännu oklart alltså vilka anläggningar det rör sig om men enligt DN hoppas man ha ett avtal på plats i slutet av den här veckan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Jacke rasar och kräver besked om strömavbrott [Dagens PS]