Goda råd är dyra när energikrisen breder ut sig i Storbritannien. Nu tvingas ett antal gym och idrottsanläggningar stänga ned sina pooler och badtunnor, rapporterar Bloomberg. 

ANNONS

Att aktiviteter som får människor att må bra är förenat med höga energikostnader har under de senaste veckorna blivit ett faktum.

Till de dyrare fritidsaktiviteterna räknas de flesta kultur- och nöjesetablissemang som kräver mycket ljus och värme. Hit hör också idrottsanläggningar, gym och simhallar som nu går en mörk höst till mötes.

Storbritannien drar ur proppen

I Storbritannien har det resulterat i att antal friskvårdsaktörer tvingats sänka temperaturerna eller dra ur proppen helt ur badtunnor och bubbelpooler för att möta de stigande kostnaderna.

Däribland Nuffield Healths, som från och med måndag i nästa vecka stänger ned totalt 72 bassänger.

Även Greenwich Leisure, landet största pooloperatör, väntas se över användandet av såväl offentliga pooler som bastuanläggningar – om de ska överleva. Detta trots ett tidigare aviserat stödpaket från regeringen som börjar tillämpas vid månadsskiftet.

Ett energipristak som beräknas kosta Storbritannien minst 40 miljarder pund, motsvarande 495 miljarder kronor, men ändå inte kommer räcka för att hålla bassängerna igång, erfar Bloomberg. 

ANNONS
ANNONS

Att simma i bassäng är således att betrakta som lyx för britterna framöver.

Läs även: Elpriserna: Så ska EU spara energi [Dagens PS]