Åttaåriga Devanshi Sanghvi skulle egentligen ärva en stor förmögenhet av sin familj, men avstår arvet för att initieras som nunna.

ANNONS

Jainismen är en gammal indisk religion och den som initieras som nunna i denna strikta religion måste avsäga sig alla världsliga nöjen, det rapporterar Fortune.

Indiens största diamantexportör

Diamantbolaget Sanghvi and Sons grundades av Devanshi Sanghvis farfar Mohan Sanghvi år 1981 och är baserat i Surat, känd som Diamond City på grund av den stora diamantindustrin i staden.

Sanghvi and Sons säger sig vara Indiens största diamantexportör och nu samägs bolaget av åttaåringens far och en annan släkting.

Devanshi Sanghvi är den äldsta av två systrar och lokala medier i Indien rapporterar att diamantarvtagerskan avlade löftet om försakelse inför en Jainmunk och tusentals vittnen.

”Devanshi tittade aldrig på tv eller filmer och gick aldrig på restauranger eller på bröllop”, säger en källa som känner familjen Sanghvi till Times of India.

ANNONS
ANNONS

Familjen anhängare av religionen

Den åttaåriga flickans familj är också anhängare av jainismen, och hon är de yngsta person som har deltagit i en så kallad diksha-ceremoni för att avsäga sig alla materiella ägodelar, det skriver The Guardian.

Flickans familj säger, enligt lokala medier, att hon har varit ivrig att bli nunna.

Förbättrar släktens sociala ställning

Enligt the Guardian sägs ibland familjer som tillhör jainismen uppmuntra sina barn att gå in i religiösa ordnar för att förbättra sina släktingars sociala ställning.

I Indien har jainismen cirka 4 miljoner anhängare och många kommer från rika handelsfamiljer. Religionen har kritiserats för vissa av sina religiösa sedvänjor, särskilt för en tradition av extrem fasta till döden.

13-årig flicka svalt ihjäl

År 2016 föll en 13-årig flicka i koma och dog efter att som borgöring ha fastat i två månader, under fastan fick hon endast dricka varmt vatten två gånger per dag.

ANNONS
ANNONS

13-åringens föräldrar anklagades för dråp och var föremål för allmänhetens upprördhet på grund av påståenden om att familjen hade tvingat flickan att fasta, det skriver The Guardian.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Är Indien nästa stormakt på börsen [Dagens PS]