Spendrups huvudkontor flyttar in till centrala Stockholm. De nya kontorslokalerna kommer att ligga i konkursade Hotell Norrtulls gamla lokaler på Sankt Eriksgatan i Stockholm. Tidigare låg Vin & Spritcentralens huvudlager i byggnaden.
”Det är fantastiskt att Spendrups flyttar till före detta Vin & Spritlagret med tanke på den historia som fastigheten har”, säger Alexander Johansson.

Det har länge varit klart att Spendrups ska flytta sitt huvudkontor från Vårby utanför Stockholm. Nu är det klart att bryggerijätten flyttar in i det Grönstedtska palatset på Sankt Eriksgatan 119 i centrala Stockholm. Byggnaden har tidigare varit huvudlager för Vin & Spritcentralen, Vin & Sprithistoriska Museet låg också i byggnaden innan det flyttade ut på Djurgården. Spendrups ska flytta in i är det konkursade Hotell Norrtulls gamla lokaler.

”Efter en omfattande sökprocess och noggrann utvärdering föll valet till slut på St Eriksgatan 119. Huset har en helt unik identitet och historia som matchar Spendrups”, säger Fredrik Spendrup, vd på Spendrups Bryggeri.

Inflytt 2022

Innan bryggerijätten kan flytta in i på de 3 500 kvadratmeterna fördelade på två våningar i byggnaden, kommer de att totalrenoveras efter företagets behov. Inflyttningen beräknas ske till sommaren 2022.

”Det är fantastiskt att Spendrups flyttar till före detta Vin & Spritlagret med tanke på den historia som fastigheten har. Det har länge varit en plats där måltidsdryck varit i fokus”, säger Alexander Johansson, uthyrare på Novi Real Estate.

”Läget i den framväxande stadsdelen Hagastaden känns helt rätt och vi ser redan fram emot att få välkomna in medarbetare, kunder och partners till vårt nya huvudkontor nästa sommar”, säger Fredrik Spendrup.

ANNONS
ANNONS

Vin & Spritcentralen hade sitt huvudlager i Grönstedtska palatset mellan 1923 och 1967. Vin & Sprithistoriska Museet låg i samma byggnad mellan 1967 och 2011.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]