Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen kan börja byggas, nu är det första bygglovet klart efter sex års planering. Planerad säljstart är i augusti i år.

annons
annons

Det första bygglovet till Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen är klart. Det är HSB Östra som fått bygglovet och efter sex års planering kan nu bygget starta.

”Efter att ha arbetat med projektet Inre hamnen i sex år känns det verkligen som en milstolpe att HSB nu fått bygglov för uppförandet av områdets allra första bostäder”, säger Per Nordin, Bygg- och fastighetschef på HSB Östra och fortsätter:

”Även om det givetvis inte är någon prestigefråga är vi väldigt stolta och glada över att vi på HSB är först ut med att erhålla bygglov. Nu kan vi accelerera arbetet med säljmaterialet för HSB Brf Inre hamnen som blir vårt första byggprojekt i området”.

Förstärkningsarbeten

Under en längre tid har det pågått sanerings-, förstärknings- och planeringsarbeten kring Inre hamnen i Norrköping. Nu är det dags för fas två, byggfasen, och HSB kommer att bygga 51 bostadsrätter i varierande storlekar från ettor upp till 6,5:or. Bostäderna kommer att ha varierande takhöjd, vissa så högt som 3,4 meter. HSB kommer också att bygga terrasslägenheter med extra djupa balkonger.

”Vilken unik möjlighet vi står inför! Att tillsammans få vara med och bygga en helt ny stadsdel mitt i Norrköping, med attraktiva bostäder och lokaler omgärdade av grönområden, vatten och badplatser”, säger Nordin och fortsätter:

”Många kommer att lockas av att bo i Inre hamnen, men det som känns extra kul är att vi skapar ett jättefint område med öppna gemensamma ytor som blir ett mervärde för hela staden och dess besökare. Jag tror att jag talar för samtliga byggherrar när jag säger att vi är otroligt taggade att sätta i gång”.

Säljstart

HSB Östra planerar att ha säljstart för de nya bostadsrätterna i höst. De räknar med att bli av med objekten snabbt.

ANNONS
ANNONS

”Just nu håller vi på med prissättning av lägenheter och framtagande av säljmaterial för en planerad säljstart i augusti. Intresset är stort och vi får in intresseanmälningar varje dag”.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]