Midroc köpte i somras upp elbolaget Combiconsult. Nu har teknikkonsulten köpt upp norska Electro-Specialisten, som har 350 anställda. ”Vårt sätt att arbeta och vår interna kultur känns väldigt lik Midrocs”, säger Electro-Specialistens vd Mathis Mathiesen.

annons
annons

Midroc presenterar affären i ett pressmeddelande.

Från och med september kommer Electro-Specialisten AS ingå som ett dotterbolag till Midroc Electro i Norge. Företaget kommer att fortsätta sin verksamhet under eget varumärke.

”Vi ser Electro-Specialisten som ett bra strategiskt förvärv med tanke på deras specialistkompetens inom servicemarknaden. Kombinerat med vår organisatoriska styrka, är det vår ambition och mål med förvärvet att utveckla vårt kunderbjudande och nå nya kundgrupper”, säger Anders Bredesen, divisionschef för Midroc Electro Norge.

Electro-Specialisten kommer att ingå som dotterbolag i Midroc Electros verksamhet i Norge, som idag har cirka 350 anställda i de fyra PowerTech-bolagen, A/S Elektrisk Produktion och Ørnulf Wiig Installasjon AS.

”Vårt sätt att arbeta och vår interna kultur känns väldigt lik Midrocs, vilket gör att det känns väldigt bra med Miroc som ägare”, säger Mathis Mathiesen, Vd för Electro-Specialisten.

ANNONS
ANNONS

Electros-Specilisten etablerades 1986 med säte i Oslo. Företaget har idag 30 anställda och arbetar med all slags elinstallationer på Östlandet, med huvudfokus på Oslo med omnejd.

Läs mer: Midroc Electro köper upp Stockholmsbaserat elbolag [Dagens PS]