Järfälla kommun och Sveaviken Bostad AB tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett kvarter nära den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

ANNONS

Här ska Sveaviken Bostad bygga ett citykvarter med 267 bostadsrätter, 79 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler som bidrar till dynamisk och livfull stadsmiljö.

Sveaviken Bostads utgångspunkt är att skapa ett kvarter där engagemang, kreativitet och innovation kan växa i en inspirerande miljö. Klokt användande av resurser och minskad klimatpåverkan är ett genomgående tema.

– Jag hälsar Sveaviken varmt välkommen till Barkarbystaden och ser fram emot utbyggnaden av deras kvarter. Deras fokus på innovation, engagemang, kreativitet och hållbarhet matchar Barkarbystaden väldigt bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Sveavikens kvarter har en bra mix av bostäder, studentbostäder, förskola och kommersiella lokaler, tillsammans med kvarterets arkitektoniska uttryck kommer det att starkt bidra till en dynamisk och livfull stadsmiljö i Barkarby, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

I kvarteret som omfattar totalt 25 000 kvadratmeter BTA planerar Sveaviken Bostad för:

  • 267 bostadsrätter
  • 5 bokaler om totat 187 kvm som ger möjlighet till ateljé, studio eller butik
  • 79 studentbostäder
  • Förskola med sex avdelningar
  • 9 kommersiella lokaler om totalt 840 kvm mot Barkarbystadens mest levande stadsgator.

 

ANNONS
ANNONS

– Barkarbystaden är ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Vi tror starkt på området. Vår ambition är att skapa ett urbant och arkitektoniskt tilltalande kvarter med en blandning av olika bostadstyper och centrumverksamhet, såsom förskola, restauranger och butiker. Vi ser framför oss ett inkluderande och trivsamt kvarter som uppmuntrar möten människor emellan, säger Pär Thomaeus, VD Sveaviken Bostad.

Läs mer: Järfälla beställer grundskola för 216 miljoner