Globen blir Avicii Arena från och med idag 19 maj 2021, ett sätt att hylla en av stadens stora och samtidigt en symbol för arbetet mot psykisk ohälsa bland unga.

ANNONS
Avicii Arena
Avicii Arena är det nya namnet på Stockholm Globe Arena. (Foto: Stockholm Live)

Avicii Arena är det nya namnet på Globen i Stockholm. Det presenterades idag av Stockholm Live som driver de stora evenemangsarenorna i Tele 2 Arena, Avicii Arena och Hovet i Stockholm samt Friends Arena i Solna. Namnet är frukten av ett samarbete mellan Stockholm Live, Tim Bergling Foundation samt sponsorerna Trygg-Hansa och Bauhaus. Arenan ska stå i centrum för arbetet mot psykisk ohälsa bland unga.

”Att kunna använda en av Sveriges mest kända och besökta byggnader som megafon för en av vår tids viktigaste samhällsfrågor på det sätt vi nu gör tillsammans med våra partners känns fantastiskt”, säger Andreas Sand, vd på Stockholm Live som driver Avicii Arena och fortsätter:

”Idén kom när vi genomförde Avicii Tribute Concert i december 2019; att skapa en plats som kunde sprida samma förståelse och gemenskap som genomsyrade den kvällen, med viljan att göra skillnad”.

”For a better day”

Avicii, som hette Tim Bergling, tog sitt liv 20 april 2018 efter ha levt med psykisk ohälsa under en längre tid. Efter hans död startade fadern Klas Bergling, Tim Bergling Foundation, som tar med sitt arbete mot psykisk ohälsa bland unga ”For a better day” in i projektet. Ett projekt som ska arbeta fram verktyg och ge kunskap för att unga människor ska kunna må bättre. Bland annat planeras att den 5 december årligen arrangera ett stort publikt evenemang, vilket också är fondens årliga dag.

”Det är bara genom att lyssna på de unga och jobba tillsammans med dem som vi kan göra skillnad på riktigt”, säger Klas Bergling, grundare av stiftelsen Tim Bergling Foundation och fortsätter.

”Vi kommer utgå från det i allt vi gör. Vi kallar insamlingen ”For a better day” eftersom vi har frågat unga människor vad de behöver för en bättre morgondag, och deras svar kommer ligga till grund för vårt arbete i och utanför arenan”.

ANNONS
ANNONS

Tim Bergling blev 28 år.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]