Föräldrar till framgångsrika barn ägnar sig inte åt att oroa sig över sina barns skärmtid, i stället lär de dem tre saker så att de blir skärmsmarta.

ANNONS

En omfattande studie om barns skärmtid fann att hos över 350 000 ungdomar var teknikanvändning bara associerad med 0,4 procent av skillnaden i ungdomarnas psykiska välbefinnande, det rapporterar CNBC.

Här är tre saker du kan lära dina barn så att de blir skärmsmarta i stället för att att oroa dig över barnens skärmtid.

Lär barnen att utvärdera media

Undersök och utvärdera webbplatser, appar och spel tillsammans med dina barn, läs recensioner och användaravtal tillsammans och dela värderingar och farhågor med varandra.

Om en webbplats ser ut att vara en bluff, eller som den lär ut dåliga värderingar, diskutera varför du tycker det. De här samtalen kommer lära ditt barn om hur ansvarsfull medieanvändning ser ut.

Lär barnen att dra gränser

Ha ett familjemöte för att skapa riktlinjer för skärmanvändning. Diskutera hur man undviker ohälsosamma effekter som sömnförlust, bråk och dålig säkerhet.

Diskutera om ni ska ha ett ”skärmförbud” och var barnen får använda sina enheter. Tala om huruvida föräldralås att installeras och om barnen ska behöva be om lov innan de använder sina skärmar.

Inkludera barnens synpunkter i besluten om barnens skärmanvändning.

Använd skärmar för att göra gott

Lär barnen att skärmar kan användas till lärande. Ladda ned pedagogiska appar och spel och uppmuntra barnen att fundera på om de använder tekniken till någonting bra.

ANNONS
ANNONS

Skärmar är verktyg som både kan vara till hjälp och till skada, föräldrars mål bör vara att hjälpa sina barn att använda skärmar på ett hälsosamt och konstruktivt sätt.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Egen Iphone eller inte: Så vet du om ditt barn är redo [Dagens PS]