Dagens PS

Teknikföretagens nytillskott vill samordna industrin

Anna Nordin.
"Tidigare har har industrin varit lite splittrad, och det är bra om vi samordnar oss bättre", säger Teknikföretagens nya arbetsrättschef Anna Nordin. (Foto: Svensk Handel)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 07 sep. 2020Publicerad: 07 sep. 2020

Branschorganisationen Teknikföretagen har rekryterat Svensk Handels förhandlingschef Anna Nordin. I rollen som arbetsrättschef har hon en ledande roll i organisationens arbete kring anställningsvillkor och avtal. “Industrins roll och betydelse för samhället behöver bli tydligare”, säger hon. 

ANNONS
ANNONS

Anna Nordin tillträdde i den nya rollen i början av september. Som arbetsrättschef för Teknikföretagens leder hon tillsammans med förhandlingschefen organisationens förhandlingsavdelning, har en aktiv roll inom avtalsrörelsen och är ansvarig för Arbetsgivarguiden, som är en manual för arbetsgivare rörande avtalsfrågor.

Vill se enad front

Anna Nordin uppmanar industrisektorn att göra sig hörd och föra fram sitt värde gentemot andra delar av samhället.

“Industrins roll och betydelse för samhället behöver bli tydligare. Den är otroligt viktig för svensk ekonomi och fler behöver bli medvetna om det”, säger hon till Dagens PS.

Hon vill även se en mer samlad front bland Sveriges industriaktörer.

“Tidigare har har industrin varit lite splittrad, och det är bra om vi samordnar oss bättre och på så sätt når ut mer effektivt.”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS