Dagens PS

Spektakulär kontorsfastighet byggs i Jönköping

Science Park Towers i centrala Jönköping
Science Park Towers i centrala Jönköping. (Bild: Ramirent)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 apr. 2022Publicerad: 11 apr. 2022

Science Park Towers i centrala Jönköping kommer bestå av kontorslokaler, konferens- och eventytor på drygt 13 000 kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

JKPG Fast och NCC bygger nya Science Park Towers i Jönköping, det ska bli fyra torn i olika höjd med sju till femton våningar. Under sommaren 2023 ska tornen stå klara att ta emot företag, konferenser och event.

Science Park Towers byggs med fokus på hållbarhet och resurseffektivitet, kraven på låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och sunda material är höga. Byggytan är komprimerad, något som ställer höga krav på både planering och säkerhet.

“Det finns väldigt lite plats på byggarbetsplatsen och byggnaderna blir höga, så det gäller att saker och ting kuggar i på ett smidigt sätt”, säger Fredrik Gustavsson, kundcenterchef på Ramirent Jönköping, i ett pressmeddelande.

Fasta leveransturer

Ramirent deltar i planeringen och levererar till hela projektet och för att minimera antalet transporter till och från byggarbetsplatsen jobbar Ramirent med fasta leveransturer för transporter och returer. På så sätt sprids transporterna över dagen och det blir lättare att effektivisera och planera leveranser.

“Vi på Ramirent kommer att leverera maskiner, tjänster och utrustning till hela projektet. Vi jobbar nära våra kunder och är delaktiga vid veckomöten, för att följa processen och säkerställa att allt flyter på som det ska, säger Fredrik Gustavsson i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS