Rejlers meddelade under tisdagen att bolaget förvärvar det norska teknikkonsultföretaget Kantech AS – som är specialiserade på järnvägsteknik. Kantech förväntas omsätta närmare 20 miljoner NOK under 2020 med god lönsamhet.

ANNONS

Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi och innebär att Rejlers i Norge etablerar ett nytt affärsområde, Infrastructure, och stärker bolagets position på den växande järnvägsmarknaden i Norge.

Kantech är känt för sin specialkompetens inom järnvägsteknik och större järnvägsprojekt. Bolaget erbjuder projekt- och byggledning samt ingenjörsledning och järnvägsteknisk rådgivning. Kantech grundades 2006, har kontor i Oslo och sysselsätter sju medarbetare samt har ett nätverk av underkonsulter.

Bane Nor är bolagets största kund och Kantech har haft ledande roller i flera större järnvägsprojekt genom åren.

”Förvärvet av Kantech ger Rejlers Norge en stark position på järnvägsmarknaden med möjlighet till betydande tillväxt under de kommande åren”, säger Petter Arnesen, vd på Rejlers i Norge.

”Vi ser fram emot att tillsammans med Rejlers skapa en starkare infrastrukturverksamhet. Rejlers har den kompetens och de resurser vi behöver för att stödja en större expansion av verksamheten”, säger Martin Algrøy, vd för Kantech.

Övertagandet av Kantech sker från och med den 1 januari 2021. Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge.

ANNONS
ANNONS

Uppbyggnaden av det nya affärsområdet sker i nära samarbete med Rejlers svenska affärsområde för järnväg, som består av cirka 80 medarbetare och ingår i divisionen Industry & Infrastructure.

Läs mer: Han leder det största trafikprojektet i modern tid [Dagens PS] >>