Under veckan sker eventet ”Almedalspratarna”, vilket leds av förre socialministern Göran Hägglund. En av talarna är Rejlers koncernchef Viktor Svensson som ska tala om ”livets tillfälligheter och vad ett gott ledarskap är”. Programmet finns tillgängligt genom podcastverktyg.

ANNONS

Narva Communications skriver om projektet i ett pressmeddelande.

”I dessa tider behöver vi kanske mer än tidigare hitta gemensamma berättelser och känna att vi möter utmaningar tillsammans. När nu Almedalsveckan, liksom många andra mötesplatser, är inställd finns det behov av en ny arena”, säger Annika Sundström, partner på Narva.

Under coronapandemin har vi sett många exempel på hur företag, organisationer och enskilda aktörer tar ansvar genom att utveckla lösningar på de problem som dyker upp. Tillit till både medarbetare och samarbeten med andra aktörer växer fram där vi minst anade det. Årets Almedalspratare representerar företag som påverkas av krisen och på olika sätt väljer att konstruktivt lösa samhällsutmaningar.

”Det som förenar talarna är att de har ett personligt högt samhällsengagemang och att företagen de jobbar på vill vara med och bygga en bättre och mer hållbar framtid. Alla är ju på sitt sätt samhällsbyggare”, säger Therése Lange, partner på Narva.

Talare:
29 juni Jakob Tellgren, MSD
30 juni Viktor Svensson, Rejlers
1 juli Karin Hagman, IQ
2 juli Charlotta Szczepanowski, Coop
3 juli Olav Fromm, Chiesi

Jakob Tellgren, MSD, berättar om sin passionerade tro på vetenskapen. Koncernchefen Viktor Svensson, Rejlers, reflekterar kring livets tillfälligheter och vad ett gott ledarskap är. IQs Karin Hagman delar egna erfarenheter kring dålig alkoholkultur från sin tid på fackförbundet Kommunal. Charlotta Szczepanowski, Coop, förklarar sin besatthet av spindeldiagram, som hänger nära samman med Coops senaste spännande lansering. Hur det är att arbete på italienskt familjeföretag som fokuserar på hållbarhet berättar Olav Fromm, Chiesi.

”Fem olika röster. Fem olika berättelser. Almedalspratarna kan sägas vara en slags kombo av P1:s Sommar och Almedalstal där företagsledare berättar om sitt engagemang, sin historia och sin syn på ledarskap. Jag tycker att det har blivit mycket hörvärt”, säger Göran Hägglund.

ANNONS
ANNONS

Samtliga avsnitt publiceras på www.almedalspratare.se och kommer att finnas tillgängliga på Acast, Spotify och iTunes. De personliga berättelserna kompletteras med ett jazzigt ledmotiv som förmedlar känslan av att spontant mötas och att färdas genom öppna fält och skogar.

Läs mer: Rejlers-Viktor: ”Stolta när vi summerar året” [Dagens PS]