13 techprylar på barnens önskelista

Uppdaterad: 15 okt. 2016Publicerad: 15 okt. 2016
Tomten ska leverera bland annat en robothund och en Star Wars-robot i jul - om barnen själva får välja. (TT / WowWee / montage)
Tomten ska leverera bland annat en robothund och en Star Wars-robot i jul - om barnen själva får välja. (TT / WowWee / montage)

Sajten New Atlas har sammanställt vad barnen vill ha i säcken. Och prylarna är uteslutande techleksaker.

ANNONS
ANNONS

I topp, nr 1, hamnar BB-8 – en bollformad Sphere-robot i Star Wars-tappning med fjärrkontroll följt av nr 2, en spejsad, svävande helikopter (som liknar mer än rymdfarkost). Den tekniskt avancerade leksaken lämpar sig enligt beskrivningen till barn från 14 år – och “helikoptern” är lättmanövrerad och ska inte krascha så lätt, heter det.

Trea på barnens önskelista kommer en kelig (?) robothund från WowWee och som reagerar på beröring, robothunden sägs vara lättdresserad eller åtminstone lydig tack vare sina inbyggda sensorer och kommer enligt New Atlas “följa sin ägare”. I vart fall så länge han eller hon bär det medföljande smartarmbandet kopplat till robothunden.

På fjärde plats kommer en högupplöst kamera, anpassad för barn från fem till tolv år, som är vattentät och en utmärkt leksak för kids som vill registrera sina upptåg.

Därefter (5) följer ett leksaksarmband kopplad till en iPad och därefter, nr 6, en så kallad smart klocka, Kurio watch, med inbyggd kamera, spel och uppspelning av musik. Lite kuriosa är att klockan, förutom nämnda aktiviteter, även kan skicka meddelanden till andra Kurio-klockor via Bluetooth, plus foton och text- och röstmeddelanden.

Sjua sedan är en smartphonekontrollerad bilracingbana och sedan, nr 8, kommer något som påminner om ett cyklop, fast det är större och för barnen som bär och kikar in i det väntar olika äventyr och spännande upplevelser inom bland annat rymdens och djurens värld, det går att köpa till upplevelser genom appen som är kopplad till leksaken, som heter View-Master VR.

På nionde plats kommer en pryl som liknar en skateboard, fast den är betydligt mer sofistikerad förstås med en motor som styrs med hjälp av en joystick-liknande fjärrkontroll. Razor Ripstik Electric, som den lattjo prylen kallas, kan komma upp i hastigheter av 16 km/tim. Håll i hatten (läs barnet), är tipset!

Nr 10 på listan är en robotfladdermus som ger flashbacks till Batman, vilket också givetvis är tanken, här bjuds på en rad ljud- och ljuseffekter och inte mindre än 50 interaktiva funktioner för ditt lekfulla barn. Bäst av allt, kanske, är att barnet kan ställa in ett larm på Bat(man)-fladdermusen så att det tjuter om någon inkräktare (läs mamma, pappa eller något jobbigt syskon) närmare sig rummet.

På elfte plats, om barnen själva får önska sig en julklapp, och det får de ju, kommer ytterligare en robot, nu med animerade ögon och en kamera i munnen. Roboten interagerar på det sätt som du lär upp den.

Slutligen, plats nr 13, innehas av Nintendo Classic mini, som innehåller 30 klassiska spel, däribland Super Mario Bros, The Legend of Zelda och Donkey Kong.

Fotnot: Observera att att alla leksaker i artikeln kanske inte finns i Sverige utan i första hand rör den amerikanska marknaden. Oavsett är kraven på att jultomten i år levererar högt ställda…

LÄS MER: “The best and most-wanted tech toys for Christmas 2016”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS