Dagens PS

Peter Thiel stödjer drönarstartup som levererar till Ukraina

Den tyska drönarutvecklaren Quantum-Systems som förser Ukrainas militär med drönare, har fått cirka 197,5 miljoner kronor från investerare, bland dem miljardären Peter Thiel
Den tyska drönarutvecklaren Quantum-Systems som förser Ukrainas militär med drönare, har fått cirka 197,5 miljoner kronor från investerare, bland dem miljardären Peter Thiel. (foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 17 okt. 2022Publicerad: 17 okt. 2022

Miljardären Peter Thiel finansierar ett tyskt startupbolag som förser Ukrainas väpnade styrkor med spaningsdrönare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den tyska drönarutvecklaren Quantum-Systems utvecklar dockningsstationer för obemannade drönare, så kallade UAS, unmanned aircraft systems, som kan användas av militär gränspatrull, övervakning av städer eller av gruvföretag, det rapporterar Bloomberg.

Bolaget har nu fått 17,5 miljoner dollar, cirka 197,5 miljoner kronor, från flera investerare, bland dem den amerikanska miljardären Peter Thiel, och bolagen Project A Ventures och Sanno Capital.

“Framtiden för UAS ligger varken i programvaran eller hårdvaran ensam, utan i den intelligenta syntesen mellan de två”, säger Peter Thiel om Quantum-Systems tillvägagångssätt, skriver Bloomberg.

Har levererat 42 drönare till Ukraina

Enligt Florian Seibel, Quantum-Systems vd, har bolaget levererat 42 drönare till Ukraina som stöd till den ukrainska armén. Han menar att processen för militärteknisk utveckling och upphandling är för långsam i Europa.

“Vi kan inte fortsätta att spendera hundratals miljarder dollar för att utveckla teknik som är föråldrad när den väl har implementerats”, säger han till Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Så gav turkisk drönare Ukraina övertaget mot Ryssland

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS