Dagens PS

Nordkoreansk hackergrupp lurar användare på Linkedin

Enligt Microsoft utger sig en nordkoreansk hackaregrupp kallad Zink för att vara rekryterare på Linkedin och skickar filer med skadlig kod när de vunnit användarnas förtroende
Enligt Microsoft utger sig en nordkoreansk hackaregrupp kallad Zink för att vara rekryterare på Linkedin och skickar filer med skadlig kod när de vunnit användarnas förtroende. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 okt. 2022Publicerad: 03 okt. 2022

Nu varnar Microsoft för en Nordkoreansk hackargrupp på Linkedin som, utger sig för att vara rekryterare och skickar filer med skadlig kod.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt ett inlägg från Microsoft Security Threat Intelligence utger sig hackare ur en nordkoreansk grupp kallad Zink för att vara rekryterare på Linkedin och när de vunnit användarnas förtroende, ber de att få kommunicera via Whatsapp och skickar sedan filer med skadlig kod.

“Microsoft Threat Intelligence Center, MSTIC, observerade aktivitet riktad mot anställda i organisationer inom flera branscher, inklusive media, försvar och flyg, och IT-tjänster i USA, Storbritannien, Indien och Ryssland”, skriver MSTIC i sitt inlägg.

De skriver vidare att de tillskriver hacker-kampanjen till ZINC, en statligt sponsrad hackargrupp baserad i Nordkorea. ZINC fokuserar, enligt MSTIC, på spionage, datastöld, ekonomisk vinning och nätverksförstöring.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Uber hackat – “Undersöker cybersäkerhetsincident”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS