Mjukvarujätten Microsoft kräver att anställda visar bevis på vaccination mot covid-19 för att få komma in på företagets kontor i USA.

ANNONS

Utan vaccinationsbevis kommer man inte in på Microsofts kontorsbyggnader. Men företagets kontor börjar öppna upp först den 4 oktober, så än finns det gott om tid för personalen att få sina två sprutor.

De anställda som av olika medicinska eller religiösa skäl inte kan ta vaccinet kommer naturligtvis inte att tvingas utan ges andra förutsättningar.

Likväl kommer de i personalen som är vårdgivare till personer med svagt immunförsvar och de med barn som är för unga att ta vaccinet få jobba hemifrån till januari.

Sätter säkerhet och hälsa först

“Precis som vi har gjort sedan pandemins början fortsätter vi nu att noga följa den senaste utvecklingen, anpassar våra planer när situationen förändras och prioriterar våra medarbetares hälsa och säkerhet”, skriver Microsoft i ett pressmeddelande.

“Från och med september kommer vi att kräva vaccinationsbevis från samtliga anställda, säljare och gäster som kommer in i våra kontorsbyggnader”, fortsätter meddelandet.

Gör som Facebook och Google 

Nyheten kommer efter flera rapporter om att smittspridningen i USA ökar på flera håll i landet.

Även techbolagen Facebook och Google har infört liknande säkerhetsåtgärder. Båda bolagen kräver att anställda vaccinerar sig innan de återgår till kontoret och Facebook kräver dessutom att man bär ansiktsmask på arbetsplatsen.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artiklen på nyhetssajten The Verge.

Läs mer: Kalldusch för Microsoft – förlorar jättekontrakt med Pentagon